Liberalii arădeni au comparat „merele cu perele” și au descoperit că drumurile pline de gropi ale CJA fac mai puține victime decât drumurile naționale

Liberalii arădeni par că au descoperit roata și, din dorința unor atacuri la adresa adversarilor politici au dat-o în bară...dar rău de tot.

Consilierul județean Vasile Ciceac (PNL) a avut o ieșire publică (mai precis un comunicat de presă) în care încearcă să îl atace pe consilierul județean Marius Sulincean (PSD). Liberalul a luat două statistici ale Poliției, le-a „lipit” pe unde a crezut el că dă bine și a ajuns la următoarea concluzie: „În anul 2017 numărul accidentelor rutiere de pe drumurile naţionale de pe raza judeţului Arad a fost de două ori mai mare decât accidentele de pe drumurile judeţene. În ce priveşte accidentele mortale, numărul persoanelor decedate pe drumurile naţionale în judeţul Arad este de patru ori mai mare în anul 2017 decât pe drumurile judeţene. Astfel, conform centralizării Inspectoratului Judeţean de Poliţie al Judeţului Arad, pe parcursul anului 2017, pe drumurile naţionale din judeţul nostru s-au înregistrat 56 de accidente rutiere, soldate cu 28 de persoane decedate, iar în aceeaşi perioadă de timp, pe drumurile judeţene s-au produs 28 de accidente rutiere, soldate cu şapte decese”.

De fapt este și normal ca pe un drum județean plin de gropi, pe care șoferii nu pot circula cu mai mult de 20 de kilometri la oră, să nu fie accidente rutiere ce să mai vorbim de morți...Unde mai punem că un procent semnificativ, de peste 20 la sută din drumurile județene, administrate de CJA, sunt de pământ sau piatră? Ce accidente mortale s-ar putea produce aici?... chiar și tamponările au șanse mici de producere.

În schimb, pe un drum național cu gropi mult mai puține decât pe unul județean, unde și viteza permisă este mult mai mare, șansele de accidente, implicit cele mortale, sunt mult mai mari.

De fapt, Ciceac a comparat merele putrede ale CJA cu perele puțin găurite ale Guvernului.

Dacă era corect, Vasile Ciceac ar fi comparat accidentele de pe drumurile județene, respectiv naționale, produse din pricina gropilor din asfalt.

Adauga comentariu