Leşul unui porc aruncat la o ghenă de gunoi din Checheci agită autorităţile. Angajaţii RETIM au refuzat să-l „colecteze”, iar DSVSA a demarat o anchetă

Leşul unui porc aruncat la o ghenă de gunoi din cartierul arădean Checheci agită autorităţile arădene. Reprezentanţii operatorului de salubritate RETIM au alertat Direcţia Sanitar Veterniară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), instituţie care a şi demarat o anchetă.

Cazul a fost făcut public de RETIM, societatea fiind revoltată pe faptul că arădenii nu respectă colectarea selectivă a deşeurilor. „Este extrem de important ca populaţia să afle şi să înţeleagă că “gunoiul” nu se mai poate arunca amestecat, “la grămadă”, şi că acesta se poate depozita numai în recipientele destinate şi nu pe jos în platforme, pe trotuare sau pe marginea drumurilor.  Animalul a fost pur şi simplu abandonat împreună cu alte deşeuri în platformă”, spun reprezentanţii RETIM. Pocul mort nu a fost „colectat”, societatea de salubrizare spune că nu are asemenea obligaţii contractuale.

Aceştia au anunţat DSVSA şi s-a demarat o anchetă. Viorel Agud, directorul DSVSA Arad, spune că leşul porcului a fost transportat la laborator şi urmează să fie făcute analize. „Am fost sesizaţi de operatorul de salubritate că pe strada Constantin Brâncuşi e un leş aruncat lângă tomberoanele de gunoi. Am mers la faţa locului şi am luat leşul în condiţii de securitate. A fost adus la noi la laborator şi urmează să facem analize pentru a vedea de ce a murit. Pot să vă spun că porcul Vietnamez nu era înjunghiat”, a spus Viorel Agud pentru Ziar de Arad.

Faptul că leşurile unor animale sunt aruncate la tomberoane nu este o noutate pentru Arad. De-a lungul timpului, angajaţii societăţilor de salubrizare care colectau gunoiul menajer au găsit leşuri de câini şi pisici.

Adauga comentariu