La deschiderea anului școlar, Falcă a promis un parc al Marii Uniri pe terenul de la Tricoul Roșu. Vrăjeala e de acum doi ani!

Primarul Gheorghe Falcă mergea, în urmă cu doi ani, la deschiderea noului an școlar la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”. În stilul caracteristic promitea achiziționarea de către municipalitate a terenului fostei fabrici „Tricoul Roșu”. A lansat ideea că aici va lua naștere un parc dedicat Marii Uniri.

De atunci, de la acea promisiune, au trecut doi ani. Nimic nu s-a întâmplat în zona respectivă, buruienile continuând să facă legea pe terenul fostei fabrici arădene.

„Este un proiect urbanistic foarte important pentru toată zona centrală, proiectul fiind propus Executivului de consilierul municipal Bogdan Boca (n.r. PNL). Proiectul se află acum în faza de analiză tehnico-economică. Propunerea este de amenajare a unui parc al Unirii si ar putea fi varianta de amplasament pentru Monumentul Marii Uniri. Un alt aspect important propus pentru noul parc, este ca zona din vecinătatea Liceului de Artă «Sabin Drăgoi» să fie dedicată activităților didactice și artistice ale liceului, cu amenajări adecvate”, afirma Gheorghe Falcă în 13 septembrie 2016.

De la acea dată au trecut doi ani, iar proiectul pare abandonat. La un moment-dat, la începutul anului 2017, s-a constituit şi o comisie care urma să negocieze cu proprietarii terenului, însă nici de aici nu s-a ajuns la vreun rezultat. Nu s-a spus nimic despre vreo sumă sau despre stadiul în care se află negocierile. Nu înţelegem secretomania care învăluie această achiziţie, asta în condiţiile în care tranzacţia va mai avea loc vreodată.

Până una-alta, e clar că am avut de a face doar cu o nouă minciună marca Falcă, pe care a lansat-o la deschiderea anului şcolar 2016-2017 la Liceul „Sabin Drăgoi”.

În urmă cu doi ani, Falcă dorea să pozeze în omul preocupat de spații verzi (dacă pui mâna pe deconturile făcute de municipalitate către o anumită firmă de casă, poți crede că asta e realitatea), dar și de Centenarul Marii Uniri.

Atunci voia să dea bine, să pozeze în om gospodar care vine cu idei şi soluţii pentru oraş, care creează parcuri, e preocupat de spațiile verzi. Faptul că nici la doi ani de la acea promisiune nu se întâmplă nimic, dar nici nu se mai amintește ceva, arată că „fumigena” lansată atunci a fost una cu miză electorală.

Materialul video e de acum doi ani, de la acea promisiune lăsată de izbeliște.

Adauga comentariu