La alții se poate! La Oradea s-a inaugurat podul Centenarului, în timp ce la Arad se așteaptă amplasarea unui grup statuar din tablă

Centenarul Marii Uniri a făcut ca autoritățile locale din întreaga țară să se mobilizeze pentru anumite proiecte care să cadreze cu acest important eveniment.

De exemplu, administrația din Oradea, condusă de liberalul Ilie Bolojan, a accesat fonduri europene pentru un pod ce este iluminat în culorile tricolorului României: albastru, galben și roșu. A fost inaugurat zilele trecute și arată „beton”!

„Podul Centenarului a fost deschis astăzi circulației pietonale, urmând ca mașinile să poată circula pe el de săptămâna viitoare, când vor intra în vigoare modificările de circulație aprobate de comisia de specialitate din cadrul Primăriei. Podul este lung de 80 de metri și lat de 20, are pe fiecare parte câte un trotuar și o pistă pentru bicicliști”, scriu jurnaliștii de la Ziar de Oradea.

La Arad, administrația condusă de liberalul Gheorghe Falcă, este repetentă la inaugurări serioase. Așa că mâine, 30 noiembrie, în ajunul Centenarului, în Arad, se va inaugura (deja mă apucă râsul!) un grup statuar din tablă. E ăla erectil, ce va fi amplasat în fața pizzeriei Milano (citește aici: Nu avem Monumentul Marii Uniri la Arad, însă compensăm cu un grup statuar în erecţie!).

Iată că autoritățile din Oradea, unele la fel de PNL-iste precum cele din Arad, pot! La noi nu se poate, sau se încearacă fel de fel de acțiuni scremute pentru a mima interesul pentru Centenarul Marii Uniri.

De altfel, autoritățile din Oradea au dat clasă celor din Arad nu doar acum, ci cu multe alte proiecte pe care au reușit să le pună în practică cu fonduri europene. La noi se practică cerșitul la Guvern, urmat de atacuri la adresa adversarilor politici pe motiv că acele fonduri nu sunt direcționate către Arad. În timp ce la Oradea se face adimistrație, la Arad se practică circul politic ieftin. În atare condiții, astea sunt și rezultatele.

Adauga comentariu