INTERVIU Corina, una dintre cele mai populare bloggerițe din Arad: „niciodată nu e prea târziu să îți schimbi cursul vieții”

Are o poveste de viață interesantă, este una dintre cele mai populare bloggerițe din Arad, iar articolele de pe blogul său stârnesc curiozități și controverse pe rețelele de socializare. Pentru cei care nu o cunosc pe Corina Tamaș, cea care e în spatele blogului corinatamas.ro, vă spunem în rândurile care urmează câteva lucruri despre ea.

A terminat Colegiul Economic din Arad, apoi a urmat cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Univeristății Aurel Vlaicu. A plecat din țară la scurt timp după absolvirea facultății, a locuit câțiva ani într-una din marile capitale ale lumii, dar s-a întors în țară și a început să studieze jurnalismul din pură pasiune. Acum, cea mai mare dorință a sa este să schimbe partea sa de lume prin articolele sale.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine, ce pasiuni ai?

Mă consider un om sincer, cu un suflet mare și iubitor. Îmi place să citesc, să scriu, să experimentez lucruri noi, să învăț și să ascult, să ajut pe oricine îmi cere ajutorul și nu în ultimul rând să îmi depășesc limitele. Sunt o persoană profundă,un om sensibil, dar în același timp am o putere în mine care mă face să îmi doresc tot mai mult și mai mult de la viață. Am căutat de fiecare dată să fiu originală și să trăiesc fiecare secundă din viața ce mi-a fost dăruită.

Cât de importantă este să îți alegi cariera, profesia, în funcție de pasiunile tale?

Aș spune că cea mai importantă alegere ar fi să faci în viață ceea ce îți place. De-a lungul timpului am lucrat în multe locuri dar nu mă simțeam fericită, simțeam că lipsește ceva și am alergat prin multe țări încercând să descopăr ceea ce mă bucură. Mi-a luat aproape 32 de ani să găsesc într-un final ceea ce îmi place. Pasiunea pentru scris am dobândit-o în primii ani de școală, însă fără să realizez am lăsat-o deoparte. Neștiind ce să aleg la o vârstă fragedă m-am lăsat influențată de părinții mei care m-au îndrumat spre un alt domeniu. Dar până la urmă acum chiar pot spune că în sfârșit am descoperit ceea ce mă face fericită.

Cum arată în concepția ta locul de muncă ideal?

Locul de muncă ideal este locul unde poți să fii tu așa cum ești, să poți să îți expui ideile exact în maniera în care le vezi, fără să fii într-un mediu stresant, condus de timp și de bani.

Dacă ai avea șansa să urmezi orice profesie, ce ai alege?

Aș alege întodeauna să fac ceea ce îmi place, aș alege să fiu jurnalistă tocmai pentru că simt că am ceva de spus. Din acest motiv am ales să studiez jurnalismul iar acum mă pregătesc să îmi dau examenul de licență pentru a fi, cum se spune, o jurnalistă  cu acte în regulă. Din punctul meu de vedere este meseria cea mai frumoasă, cea mai fascinantă și mai plină de provocări. Multă lume consideră că a profesa în acest domeniu nu e mare lucru și că oricine are un gram de inspirație, însă nu toți care scriu reușesc să ajungă la sufletul cititorilor. În presă nu există monotonie, aș alege această meserie tocmai pentru că îmi oferă ceea ce am nevoie: libertate, cunoaștere și evoluție.

Ce vrei să faci pe viitor?

Pe viitor îmi doresc să fac foarte multe lucruri. Am foarte multe obiective de îndeplinit (nu mi-ar ajunge o viață întreagă). În primul rând după ce termin cu examenul final la facultate vreau să mă ocup mai mult de blogul meu. Vreau să scriu mai mult și să îmi duc blogul la un alt nivel. Știu, mai am multe de învățat, mai am multe de scris și mai am multe de povestit, dar dacă aș spune tot ce am de spus nu am mai termina interviul.

Ce îi încurajezi pe tinerii care termină în perioada asta liceul, în funcție de ce anume să urmeze o facultate?

Cum am mai spus și mai devreme, i-aș încuraja să să își aleagă o facultate care să îi trimită spre visul lor, nu în funcție de cât e de renumită sau scumpă. Un mare filosof spunea în felul următor : „Fă ceea ce îți place cu adevărat și nu va mai trebui să lucrezi nici o zi în viața ta”. Pe asta aș merge eu, pentru că una dintre problemele cu care se confruntă elevii, studenții, este că nu știu la ce sunt buni, nu le place nimic, nu îi atrage nici un domeniu, nici o materie. Se aude vreun clopoțel? Ideea e că nimeni nu îți va spune ce să faci sau la ce ești bun. Tu singur va trebui să dai acest test. Tu va trebui să fii realist, să te folosești de abilitățile pe care le ai și să pornești pe dtrumul ales de tine, nu de alții. Niciodată nu e prea târziu să îți schimbi cursul vieții, niciodată să nu încetezi să înveți și niciodată să nu îți pierzi speranța. Cam astea sunt lucrurile pe care le-am învățat pe propria piele.

Și acum ca o ultimă întrebare, unde te pot găsi cei care vor să îți citească blogul?

Blogul meu poate fi accesat foarte ușor, îmi poartă numele iar adresa este www.corinatamas.ro . Acolo veți putea citi despre experiențele mele de-a lungul acestui timp, despre diferite evenimente la care am participat sau locuri pe care le-am vizitat.

Mulțumesc pentru interviu iar la final vă spun doar atât:„Trăirile depășesc întotdeauna limitele gândirii” by Corina Tamaș.

Adauga comentariu