INTERVIU Adrian Butunoi, vicepreședinte al PSD Arad: „E nevoie să fim uniți, întrucât ne așteaptă un an electoral destul de greu”

Adrian Butunoi, vicepreședinte al PSD Arad și consilier județean al social-democraților, a avut amabilitatea de a vorbi despre situația din filiala arădeană. Recentele alegeri interne au fost marcate de scandaluri și atacuri la persoană, lucruri care nu ajută în vreun fel organizația locală.  

Cum comentați situația din PSD Arad, în urma Conferinței Județene de Alegeri?

Situația din PSD Arad, după Conferința Județeană trebuie să fie una de calmare și detensionare, nu în ultimul rând de unitate, pentru că  după  acest război nu a câștigat PSD Arad, ci adversarii noștri politici. Fac un apel la unitate între membrii organizației, indiferent de opțiunea pe care au avut-o la Conferință. Consider că doar în acest fel putem merge mai departe, putem să emitem pretenții la alegerile care bat la ușă. Nu ne așteaptă o perioadă facilă, însă dacă vom fi uniți vom avea o cu totul altă forță. Să nu uităm că avem de dus bătălii politice cu PNL Arad, iar unitatea de care vorbeam anterior nu trebuie să fie omisă.

De ce credeți că s-a ajuns la atacuri, pe alocuri destul de urâte, între oameni care până mai ieri trăgeau la aceeași căruță?

În acestă situatie s-a ajuns din cauza unei comunicări defectuoase, orgolii, lipsă de coeziune în cadrul echipei, luptă pentru funcții de conducere și cred că unii au pus mai presus interesele personale. O asemenea abordare nu este una câștigătoare, în consecință cred că trebuie să ne concentrăm pe perioada care va urma. Vorbeam despre alegerile locale, însă nu trebuie uitat faptul că în acest an vom avea și alegeri parlamentare. Avem nevoie să fim uniți. Nu e doar un slogan, ci cred cu sinceritate că doar în acest fel puteam obține rezultate bune.

Care ar fi soluția pe viitor? Cum credeți că va evolua situața din interiorul filialei arădene a social-democraților?

Cred că în PSD Arad și în general când vorbim despre politică trebuie să ne întoarcem la baza partidului, să reclădim un nou ciclu electoral. Vremea unui "tătuc" a trecut, trebuie să fie o conducere colectivă cu vectori decidenți responsabili și cu viziuni europene deschise, care să ofere perspective oamenilor, dar mai ales tinerilor. Consider că o competiție corectă și sănătoasă în partid duce automat la progres și succes. Este ceea ce avem nevoie, în opinia mea, și ca atare este obligatoriu să strângem rândurile. Răfuielile trebuie să rămână în trecut și pentru a obține ceea ce ne-am propus e necesară o colaborare a tuturor. Dacă punem umărul la modul serios și lăsăm de o parte ceea ce a negativ, putem spera la mai mult.

Credeți că există riscul ca „centrul” să invalideze alegerile sau să dizolve conducerea rezultată în urma alegerilor de la finele săptămânii trecute?

Comitetul Executiv Național este un for suprem, nu îmi permit să fac considerații sau aprecieri. Să așteptăm decizia lor, care cred că va fi una responsabilă și corectă. Avem mult de muncă și de surmontat pentru alegerile care bat la ușă. A fi social-democrat înseamnă să fii bun, demn și solidar cu problemele și nevoile oamenilor. De asemenea, cred că este timpul ca vocea celor mulți să fie auzită și luată în considerare, în interiorul partidului.

Adauga comentariu