Înnoptează pe băncile din piaţa „Avram Iancu”. Forfota dimineţii îi prinde nepăsători!

Să locuieşti în centrul unui oraş se spune că este un privilegiu şi că ai multe avantaje. Pe acest principiu sunt şi câţiva oameni ai străzii care au ales să doarmă, să mănânce şi să îşi petreacă timpul în centrul Aradului, mai exact în piaţa „Avram Iancu”.

Nu au acoperiş deasupra capului, dar au bănci şi au cu ce se acoperi. Vineri dimineaţă oamenii care locuiesc în zonă i-au fotografiat şi au postat imagini cu aceştia pe site-ul de socializare Facebook. Deşi oamenii treceau pe lângă ei, iar zorile au adus şi agitaţia zilei, aceştia dormeau în continuare.

Mai mult de atât un tânăr drogat, spun trecătorii, stătea mai mult în cap pe bancă, până l-au întins ei pentru că le era milă.

Sunt oameni fără case, fără locuri de muncă ajunşi pe străzi din diferite motive.

Primesc amendă, însă acest lucru nu îi împiedică ca seară să adoramă din nou pe bancă, mai ales acum că temperaturile de afară permit acest lucru.

Direcţia de Asistenţă Socială din Arad le oferă ajutor şi chiar un pat unde să doarmă, însă mulţi refuză deoarece acolo nu sunt primiţi dacă au consumat alcool sau substanţe necunoscute.

Ei vor libertate, vor să facă ce vor şi nu doresc ajutor. Unii trecători le oferă mâncare sau bani sau chiar ceva cu care să se acopere, în timp ce alţii spun că le este teamă să treacă prin zonă deoarece unii sunt drogaţi.

O parte dintre ei sunt născuţi în Arad şi au pierdut casa din diferite motive sau nu au avut niciodată una a lor, mai tris este că mulţi sunt veniţi din alte oraşe ale ţării şi nu au nici măcar un act de identitate asupra lor.

Nu este prima zi când trecătorii îi găsesc dormind pe băncile din centrul oraşului.

Adauga comentariu