Inginerul Daniel Ioan Țole se implică în acțiuni de voluntariat și scrie cărți

Daniel Ioan Țole are 31 de ani și este inginer de profesie, însă are o pasiune pentru scris și o voință de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

„De șapte ani pentru mine este o artă să pot reuși zi de zi să construiesc o punte între studiu și munca de inginer și universul cuvintelor, acel univers care îmi emană enegia de a lupta pentru schimbare într-un mod corect, echilibrat și cu o atitudine de om și nimic mai mult. Ingineria pentru mine este o provocare de a găși soluții, de a modela cerințele într-o realitate palpabilă, necesară și de viitor. Să trecem puntea și să ajungem într-o altă lume, acea lume în care citesc, scriu, descopăr, ajut, acel loc care s-a construit din ceea ce sunt ca om, omul lăsat de Dumnezeu. Am înțeles că viața este trăită atunci când existăm prin fapte, sentimente, gesturi, sunete. Te-ai gândit vreodată că de fapt talentul este scopul tău în viață prin care Dumnezeu te îndeamnă să te oferi acestei lumi, să faci parte din schimbare, să fii exact ceea ce ar trebui să fii?”, descrie în câteva cuvinte Daniel Ioan Țole.

A scris poveștile de viață a unor tineri ce suferă de boli rare

Acesta spune că a început să scrie pentru a se cunoaște. Pentru a ști ce gândește.

„Am început să scriu pentru a mă cunoaște, pentru a ști ce gândesc și pentru a asfalta drumul meu spre viitor, să nu mă împiedit în gropi ci să îmi pot lua elanul schimbării. Am scris versuri, am scris poveștile de viață a unor tineri ce suferă de boli rare, am scris realitatea care stă ascunsă de cotidian, dar o realitate care are nevoie de noi toți. Întotdeauna mi-am spus că nu e suficient să scriu dacă prin asta nu dăruiesc schimbare prin fapte concrete acolo unde nu se strigă ajutor dar este nevoie de ajutor”, mai adaugă tânărul arădean.

A început să organizeze evenimente caritabile-culturale, a fost invitat la astfel de evenimente unde și-a vândut cărțile pentru a sprijini diferite cauze sociale, copii bolnavi, tabăra de vară pentru tineri cu dizabilități din Râmânia.

De șase ani face voluntariat, dar și implică tinerii în asta, ca de exemplu prin proiectul „Dopuri pentru o cauză”, proiect desfășurat în câteva școli din județ, firme, ansambluri folclorice.

A desfășurat proiecte sociale „O jucărie pentru o altfel de copilărie”, sprijinirea familiilor cu probleme sociale prin campanii în care a adunat haine și alimente.

Trăiesc din iubire, Atingerea speranței, Dincolo de aparențe (biografia lui Robert Vereș), Aroma timpului și Vocea Pacietului sunt cele 5 cărți prin care a adus schimbare în bine, prin care a făcut unele lucruri să se miște.

Prin care mulți tineri s-au făcut auziți, prin care a devenit ceea ce sunt acum, prin care voi trăi mereu. Anul acesta marea provocare este de a-l sprijini pe Robert Vereș, un tânăr ce suferă de o boală rară, de a aduna fondurile necesare ca tabăra pentru tineri cu dizabilități din România – Ediția a 11-a să se desfăoare la mare. Am reușit, împreună cu oamenii care își iubesc aproapele. Sunt fascinat de istoria locului unde trăiesc (Sebiș) și prin diferite clipuri îi redau viață pentru că a fost distrusă cu bună credință. Unii au înțeles că pentru a intra în istorie trebuie să distrugi istoria de sute de ani. Să ne aducem aminte cine am fost pentru a ști cine suntem, să nu ne lăsăm istoria să ne fie furată sau ascunsă, pentru că o istorie pierdută este o identinate pierdută definitiv. Cred în schimbare dar numai atunci când pășim alături de corectitudine, respect, simplitate, alături de scopul nostru pe pământ. Trăim vremuri în care nu contează ceea ce spui, contează cine spune. De ceva timp văd razele schimbării pentru că mulți artiști au început să își spună părerea, să se implice, să vină cu percepții noi, cu soluții, cu dragoste și adevăr. Frica de a spune ce gândim, de a ne implica și de a fi ceea ce ar trebui să fim, ne-a adus unde suntem. Să fim corecți, să iubim sincer, să-L primim pe Dumnezeu în inima, sufletul și duhul nostru și vom fi oamenii prin care El va lucra pentru o lume mai bună, cu pace și lumină”, afirmă Daniel.

Întrebat ce a cules în acești ani din implicarea lui de la oameni acesta s spus: „Ură dar și bunătate, jigniri dar și aprecieri, dușmani dar și prieteni, de toate, cu bune și rele dar eu îi reprezint pe toți prin ceea ce fac. Să oferim lumii zi de zi nu neapărat din ceea ce avem, ci din ceea ce suntem! A fi inginer înseamnă a oferi lumii din ceea ce ști iar a fi scriitor înseamnă a oferii lumii din ceea ce ești”.

       

 

         

Comentarii

Doroteea

12.06.2019 12:50

Sincere felicitări, Dani! Te urmăresc pe Facebook și apreciez foarte mult ceea ce faci. Cu siguranță, lumea are nevoie de mai multi oameni atât de pasionați și devotați, ca tine.
Îți doresc mult succes in continuare și spor in tot ce faci!

Adauga comentariu