Ineuanii se pregătesc de un festival dedicat magiunului de prune, un preparat făcut după o reţetă veche de sute de ani

Festivalul Surechiului, plimezului şi  meşterilor populari se va desfăşura duminică, 8 septembrie, în oraşul arădean Ineu. Este cea de-a cincia ediţie a evenimentului, iar în centrul manifestărilor va fi plimezul, gemul de prune sau magiunul.

„Noi încercăm să păstrăm tradiţia de preparare a plimezului şi îl fierbem într-o oală de cupru îngropată în pământ. Se fierbe multe ore, e fără zahăr – un preparat bio sută la sută. Ediţia din acest an se va desfăşura în Cetatea Ineului, până acum evenimentul s-a derulat în parcul dendrologic al oraşului”, spune Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu.

La 10 dimineaţa evenimentul va debuta cu fierberea plimezului şi o expoziţie de picturi. De la ora 16, 00, formaţia Lupus Dacus va prezenta arme medievale şi  cântări medievale. Ineuanii,. Dar şi locuitorii comunelor învecinate sunt aşteptaţi la acest eveniment dedidat magiunului de prune, un preparat făcut după o reţetă veche de sute de ani.

Foto arhivă

Adauga comentariu