Incendiul puternic de la Curtici a îngreunat activitatea polițiștilor de frontieră

Activitatea din principalul punct feroviar de trecere a frontierei din vestul României, cel din Gara Curtici, județul Arad, a fost înregunată, în cursul nopții de marți către miercuri, din cauza unui puternic incendiu care a cuprins o clădire ce aparține CFR.

Flăcările mari, întreținute și de vântul care bătea cu putere, amenințau să se extindă la alte clădiri și la copacii din zonă. Pompierii s-au luptat patru ore ca să stingă tot. Cauza probabilă a fost: coș de evacuare a fumului care prezenta defecțiuni.

Astfel, Gara Curtici, unde se află și punctul de trecere a fronteirei Curtici, parte din coridorul pan european 4, au rămas fără curent electric timp de câteva ore din cauza unui puternic incendiu care a cuprins o clădire cu 2 etaje ce găzduiește birouri și locuințe de serviciu pentru angajații CFR. Flăcările, care au avut câțiva metri înălțime, au distrus complet circa 250 de mp din acoperișul clădirii și i-au speriat pe localnici.

Două persoane care se aflau în clădire au ieșit singure înainte de a fi rănite.

Chiar dacă a rămas fără curent electric și activitatea a fost îngreunată, poliția de frontieră are sisteme portabile de rezervă care permit efectuarea controlului de intrare-ieșire din România.

 

Adauga comentariu