Hoţii au lăsat cimitirele din Arad în beznă

Au fost sute de lămpi solare în cimitirele din municipiu, însă nu au mai rămas decât zeci funcţionale, deoarece celelalte au fost distruse în decurs de trei ani. O investiţie de peste un milion de euro, în cimitele aradene, care s-a dus pe apa sâmbetei. Hoţii au furat acumulatorii de pe instalaţiile solare ale stâlpilor de iluminat.

Din cele aproape 460 de lâmpi solare instalate cu trei ani în urmă, sunt funcţionale, astăzi, mai puţin de 40. În timp ce autorităţile locale caută soluţii, poliţia încearcă să dea de urmă hoţilor.

Lămpile solare ar fi trebuit să lumineze aleile cimitirelor pe timp de noapte. Cel mai probabil, hoţii au dus acumulatorii la centrele de colectare a fierului vechi. Administratorii cimitirelor caută soluţii pentru a-i opri pe hoţi. În prezent acestea nu sunt păzite pe timp de noapte, din cauza costurilor ridicate. Ultimul cimitir „atacat” de hoţi a fost Pomenirea. Ei au acţionat noaptea forţând uşile cutiilor metalice prinse pe stâlpi, din care au furat acumulatorii.

 

Adauga comentariu