Globuri cu foiță din aur, produse într-un atelier din Arad

Pentru pasionații de podoabe de Craciun, fabrica de globuri din Arad este un adevărat tărâm al făgăduinței. Lucrate manual și suflate cu aur de 24 de karate sau argint, globurile și figurinele de iarnă capătă formă în atelierele fabricii. E nevoie de experiența de ani de zile, pentru ca ornamentele speciale să prindă viață. Sunt făcute din sticlă de Murano, de diferite culori  și sunt realizate manual.

Baghetele din sticla de Murano, aduse tocmai din Italia, capătă formă în mâinile meșterilor fabricii din Arad. Orice mișcare greșită poate compromite produsul final. Ornamentele se realizează prin suflare, la o temperatură de aproape 1000 de grade Celsius.

Din mâinile meșterilor ies globuri, Moș Crăciun sau îngerași. Munca este una migăloasă și extrem de precisă. Și mai greu de realizat sunt însă figurinele de Crăciun. Moșii cu barbă albă sau îngerașii suflați în aur.

Fabrica din Arad lucrează ornamentele de Crăciun, doar pe comandă, pentru că nu sunt accesibile oricărui buzunar. Cei care cumpără globuri din sticlă de Murano vor ceva special pentru bradul de Crăciun.

Prețul unui astfel de glob  pornește de la 22 de lei și poate ajunge la 50, în funcție de model și de ornamentele folosite.

Adauga comentariu