Gheorghe Neamţiu, fost prefect, spune că Aradul nu ar avea nevoie nici măcar de un subprefect, nu de doi: „Îl pune Remeţean, fostul preşedinte al Partidului Socialist al Muncii”

Gheorghe Neamţiu, fost prefect al judeţului Arad în perioada 1997-2000, se arată nedumerit de faptul că judeţul nostru are doi subprefecţi. Acesta susţine că nu ar fi nevoie de niciunul şi nu îşi explică, lasând deoparte şmenul politic, numirea celui de-al doilea. Neamţiu spune că nu are nimic cu persoana lui Sergiu Adrian Paul, numit zilele trecute de Ludovic Orban, însă contestă principiul.  

„Eu care am fost prefect vă spun că nu-i nevoie de niciun subprefect. Acum avem doi? Îl pune Remeţean, fostul preşedinte al Partidului Socialist al Muncii, imediat dupa Revoluţie. Acum după ce a trecut prin toate partidele este la PMP. Nu mai ştiu ce trebuie să votez la alegerile care urmează”, a fost reacţia lui Gheorghe Neamţiu.

Sergiu Adrian Paul va fi instalat oficial ca subprefect, în cursul zilei de joi.

UPDATE. Florin Remeţan, şeful PMP Arad, ne-a transmis un drept la replică, pe care îl publicăm exact aşa cum ne-a fost remis.

„Domnul Gheorghe Neamțiu, fost prefect țărănist al județului Arad, a comentat asupra numirii celui de-al doilea subprefect al județului Arad dar s-a referit și la persoana mea, în termeni incorecți și care merită câteva precizări. Domnul Neamțiu, fost prefect angajat politic, poate să își exprime opiniile personale dar, în calitate de cadru didactic universitar, educator de studenți, este obligat să cunoască și rigorile legii. Spre deosebire de perioada când a ocupat funcția de prefect, acum legile s-au schimbat, prefectul fiind înalt funcționar public, nealiniat politic, la fel ca și ceilalți membri ai corpului înalților funcționari publici. Cum apolitic este și cel care ocupă funcția de subprefect. Codul administrativ din România a suferit noi modificări anul trecut, când s-a stabilit că la nivelul fiecărui județ sunt doi subprefecți. Dacă aceștia au sau nu obiectul muncii, nu este treaba noastră ci stă la latitudinea prefectului să le traseze atribuții specifice, conform competențelor fiecăruia. Cât despre relația mea cu domnul Gheorghe Neamțiu, țin să-i aduc aminte aspecte pe care, probabil, le-a uitat. Eu am fost, în perioada la care domnia sa face referire, președinte al filialei județene a Partidului Socialist, la vremea respectivă un partid cu doctrină social-democrată la nivel european. Gheorghe Neamțiu ne-a vizitat repetat la sediul PS Arad, cochetând serios cu ideea de a deveni membru al partidului. Dar cum mi-a spus că tradiția familiei sale este țărănistă, eu, Florin Remțan, președintele PS Arad, l-am luat de mână și i-am spus că dacă are tradiție țărănistă, atunci trebuie să adere la partidul țărănist, PNȚCD. Tot eu l-am luat de mână, la începutul guvernării CDR și l-am prezentat președintelui Convenției Democratice Arad, regretatul Ioan Klein. S-a înscris în PNȚCD, la inițiativa mea și peste doar câteva luni a fost numit prefect țărănist al județului Arad. Am asistat la ceremonia instalării sale în funcție, pentru că am considerat că am ajutat un om să-și urmeze calea politică pe care și-a ales-o.  De aceea mă surprinde reacția de astăzi a domnului Gheorghe Neamțiu, care a fost preluată în mass-media, atât față de funcționarea Instituției Prefectului în noul cadru legislativ cât și față de omul care l-a sprijinit să se înscrie în partidul care l-a făcut apoi prefect.”, spune Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

Adauga comentariu