Gheorghe Falcă: „Dosarele cu semnăturile validate ale iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, au fost ridicate

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a anunţat că, astăzi, 24 septembrie 2018, reprezentanţii USR Arad au ridicat de la Serviciul de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Municipiului Arad cele 32 de dosare cu semnături pentru iniţiativa civică “Fără penali în funcţii publice”. 

„Faptul că au venit de abia în această dimineaţă să preia semnăturile, dovedeşte, dacă mai era nevoie, că vineri nu era de fapt  nicio urgenţă, nu era niciun termen limită. Cu alte cuvinte reprezentanţii URS au minţit şi au încercat să transfere responsabilitatea pe primar în primul rând, dar şi pe funcţionarii din primărie.În momentul în care au semnat procesul verbal au semnat şi constatarea că  aproximativ 6000 de semnături nu au fost validate.”, a explicat primarulGheorghe Falcă.

Conform procesului verbal de predare primire încheiat cu data de 21 septembrie 2018, reprezentanţilor USR Arad li s-a adus la cunoştinţă sinteza principalelor neconformităţi care au dus la decizia invalidării anumitor semnături şi anume: „persoane cu domiciliu în altă localitate şi fără reşedinţă în muncipiul Arad, persoane cu domiciliul în altă localitate, deşi în dreptul lor era menţionat un domiciliu din Arad, minori, persoane cu acte de identitate expirate înainte de perioada de referinţă şi/sauCNP eronat, CNP/CI aparţinând altor persoane, persoane care nu au existat şi nu există în bazele de date studiate, adrese inexistente, CNP/CI inexistente s.a.”

Acesta mai spune că Primăria municipiului Arad poate pune la dispoziţia celor interesaţi  documente care să atestecele menţionate mai sus, fără a încălca prevederile Legii pentru protecţia datelor cu caracter personal. Printre „semnatarii” iniţiativei „Fără penali în funcţii publice” s-au numărat şi persoane decedate. Două exemple în acest sens:  o persoană decedată în 14 august 2016, cea de a doua în 23 octombrie 2017.

„Sunt unul dintre semnatarii şi susţinătorii acestei campanii. Regret profund atitudinea celor de la USR Arad care pentru a raporta la Bucureşti cu zel cât mai multe semnături, au făcut ca mesajul corect a acestei campanii să fie compromis. Sper că USR Bucureşti, dacă se respectă să-i sancţioneze, mai ales că preşedintele lor este la al cincilea partid, iar în 2004 era partener cu PSD. Partidul Naţional Liberal, conform deciziei Biroului Permanent Naţional va susţine această campanie cetăţenească în Parlament.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. 


 

 

Adauga comentariu