Gala ”Un gest pentru o șansă” schimbă viețile tinerilor care părăsesc sistemul de protecție socială

Gala ”Un gest pentru o șansă” s-a bucurat şi în acest an de un real succes. Organizatoarea Galei, Oana Morcan, a declarat că au făcut acest eveniment: „animați de bucuria de a produce schimbarea în viețile tinerilor care părăsesc sistemul de protecție socială”.  Acţiunea a umplut sala Noblesse din Vladimirescu.

„Mulțumim tuturor celor prezenți la Gala ”Un gest pentru o șansă”. A fost o seară în care magia bunătății a fost împărtășită, emoția  și zâmbetele au fost acolo unde ne-am asteptat, pe chipul tuturor. Însă vă garantăm că vom duce mai de parte toată emoția împărtășită și vom face în continuare lucrurile cu care deja v-am obișnuit, dar vom veni și cu noi proiecte pentru comunitatea vulnerabilă și în mod special pentru tinerii post-instituționalizați pentru care ne capacităm atenția”, a declarat lector universitar doctor Oana Morcan, preşedintele Asociaţiei Şansa Schimbării.  

Gala de caritate s-a aflat la ediția a IV-a.

Erika Stark, directorul DGASPC Arad, a declarat că:  „evenimentul are o importanţă deosebită deaorece reuneşte instituţii publice, reuneşte societatea civilă reprezentate de organizaţii nonguvernamentale, de ascoiaţii, suntem cei care lucrăm în asistenţă socială. Totdeauna am spus că atunci când ne strângem rândurile, când strângem mâinile, când suntem împreună putem să facem lucruri minunate”.

De la spectacol nu au lipsit: recitalul de colinde al corului Feciorilor colindători din Sînicolaul Mic, soliștii cu renume Drăgan Lucian& Alexandra Drăgan împreună cu band-ul, momentele de improvizație inedite & Snooze Boys, o tombolă cu premii și o licitație cu obiecte deosebite.

 Sumele  strânse au fost dedicate continuării  ”Proiectului destinat tinerilor  post -instituționalizați,  prin plata  chiriei, asigurarea investirii profesionale”  (susținere școală, facultate),  școală de șoferi,  etc.. și a terapiei  destinate  investirii   în viața   independentă.

S-au strâns 10.500 lei. Banii fac posibilă asigurarea a două burse anuale, prin plata lunara timp de 12 luni a chiriei, sau altor cheltuieli curente.

„Aceste burse, aduc în «echipa de proiecte a asociației Şansa Schimbării» alți 2 tineri care vor fi sprijiniți printr-o intervenție psiho-socială in vederea facilitarii integrării în societate, printr-o echipare în vederea formării deprinderilor de viata independentă,  găsirii unui loc de munca,  depășirea contextului de traumă,  grupuri de suport”, a mai declarat Oana Morcan.

 

 

 

Adauga comentariu