Final de săptămână încărcat pentru pompierii arădeni. Zeci de incendii le-au dat bătăi de cap

Angajații și voluntarii ISU Arad au avut un final de săptămână încărcat. Peste 100 de intervenții în decursul a trei zile: 37 de incendii, 71 de intervenții SMURD, trei misiuni de asistență persoane și patru misiuni de asigurare. Toate acestea în 72 de ore.

Dintre aceste intervenții, incendierea vegetației uscate și focul propagat ulterior au dat cele mai mari bătăi de cap pompierilor.

„Toate cele șapte subunități de intervenție au executat misiuni zi și noapte, cele mai dificile intervenții de stingere fiind ale Secției Bârzava, Detașamentului Ineu și Detașamentului Sebiș. Sâmbătă, Detașamentul de Pompieri Arad, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Curtici, au intervenit în orașul Curtici pentru stingerea unui incendiu la o locuință. Intervenția a durat mai puțin de 45 de minute, arzând mai multe bunuri din interior, dar casa fiind salvată datorită intervenției prompte a pompierilor voluntari și profesioniști. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații închise. Incendiul de la Nadaș a fost stins azi noapte in jurul orei 23.00 dar au ramas patru pompieri si angajati ai ocolului silvic au rămas supravegheze zona toată noaptea”, spune George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Adauga comentariu