Filmul „Podul de pe Şaguna” revine, după patru ani de studii şi analize!

Liberalii arădeni au ieşit la rampă, prin intermediul unui comunicat de presă, cu legătura ce va fi realizată între cartierele Aurel Vlaicu şi Aradul Nou. Podul care se va ridica în continuarea străzii Andrei Şaguna este piesa de rezistenţă a proiectului. Parcurgând comunicatul liberalilor, ne-am adus aminte că am mai auzit textul cu pricina, placa cu melodia asta. Aşa că am dat un „search” pe Google şi motorul de căutare ne-a dus chiar în ziua de 16 decembrie 2016, deci în urmă cu trei ani şi jumătate!

Atunci, Gheorghe Falcă, primar al urbei, ne povestea despre acelaşi proiect ce urma să se realizeze în termen de cinci ani!

„În municipiul Arad a fost realizat un studiu de trafic care să dea dimensiunea reală a traficului actual și să propună soluții pentru reglementarea în timp a fluxurilor de circulație prin realizarea unor artere noi precum și prin îmbunătățirea celor existente. Din studiu a rezultat că traficul greu și cel de tranzit trebuie dirijat pe centuri ocolitoare orașului și că totodată trebuie asigurate legăturile spre acestea. În acest sens s-a propus ca una din variantele de realizare a legăturii spre centurile exterioare să fie un drum în prelungirea străzii Andrei Șaguna, cu trecere peste Râul Mureș, până în Calea Timișorii... Valoarea totală a investiţiei este de 167.810.666 lei, din care construcţie şi montaj – 144.134.606 lei. Finanţarea acestui obiectiv de investiţii se va face din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condiţiile legii. Durata de execuţie conform graficului propus de către proiectant este de 60 luni”, era textul lui Gheorghe Falcă din anul 2016.

După modelul de lucru brevetat de autoritgăţile din Arad, podul respectiv va fi gata prin 2030!

Adauga comentariu