Explozie la un bancomat din cartierul Alfa. Indivizi necunoscuți au vrut să scoată bani din ATM

Un bancomat situat în cartierul arădean Alfa a fost ținta unor hoți. Aceștia au provocat o mică explozie a ATM-ului pentru a scoate bani din aparat. Hoții au acționat noaptea trecută, în jurul orei 2,00. Nu se știe deocamdată dacă metoda lor a dat sau nu rezultate, lucru ce va fi stabilit de polițiști

Aceștia sunt la fața locului, fac cercetări și urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate.

Această metodă a provocării unei explozii pentru extragerea banilor din bancomat nu a mai fost folosită de spărgători în Arad.

 

 

UPDATE. Din primele informații se pare că autorii au fugit de la fața locului cu un autoturism. Polițiștii studiază camerele de supraveghere pentru a încerca identificarea autorilor.

„La data de 14 ianuarie , in jurul orei 1.30, poltistii au fost sesizați despre faptul ca la un bancomat situat pe strada Tunarilor din municipiu, ar fi avut loc o explozie, distrugându-l. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad se efectuează cercetări in vederea indentificarii persoanelor care se fac vinovate de comiterea faptei și tragerii la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, spune Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Metodă furată din Marea Britanie

Metoda jafurilor de la bancomat a fost „ furată“ din Marea Britanie. Potrivit BBC, în ultimii patru ani, atacurile de la bancomate s-au dublat de la 400 în 2017, la 723 în 2017.  De-a lungul timpului, mai multe bande de hoți au dat aruncat în aer bancomate. Ultima bandă a fost anihilată de polițiști după ce, trei tâlhari, au jefuit 23 de bancomate și au furat 1,5 milioane de lire. Hoții au fost prinși de poliție la Mc Donalds unde se opriseră să ia micul dejun. Tâlharii au fost condamnați și au primit 9-10 ani de închisoare. Statisticile arată că unul din cinci atacuri la bancomate din Europa se petrece în Marea Britanie. 

Adauga comentariu