Exerciţii de stingere a incendiilor, defăşurate de ISU Arad

În ultimele zile, pompierii arădeni, alături de reprezentanţi ai Jandarmeriei, Salvamontului şi ai Batalionului 191 Infanterie "Radu Golescu", au desfăşurat mai multe exerciţii menite să îi ajute pe salvatori în momentele în care se confruntă cu situaţii reale.

Zeci de mijloace tehnice de intervenție, 58 persoane au executat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace pentru gestionarea unei situații de urgență generate de incendii de pădure în zona localității Bârzava. Exercițiul, de o complexitate ridicată a testat capacitățile de cooperare a forțelor implicate, de realizare a comunicațiilor în zonele ecranate, de salvare a unor victime surprinse de incendiu în zone greu accesibile și stingerea focarelor de incendiu.

De asemenea, Detașamentul de Pompieri Arad a executat un exercițiu pe timp de noapte la un operator economic ce depozitează produse petroliere.

Exercițiul a testat capacitatea de reacție a subunități, modul de conducere a forțelor în teren și procedurile de intervenție în astfel de situații. O parte importanta a constat în verificarea echipelor de prima intervenție a operatorului economic pana la sosirea forțelor profesioniste.

Adauga comentariu