Elevii arădeni nu s-au înghesuit la licee să vadă rezultatele de la Bacalaureat! Au așteptat în fața computerului

Prea puțină agitație la liceele arădene, în orele premergătoare anunțării rezultatelor la examenul de Bacalaureat. Am luat la pas câteva licee din zona centrală a municipiului în ziua în care absolvenții claselor a XII-a așteptau afișarea rezultatelor. Pustiu, lipsea din peisaj nebunia de altădată.

Doar câțiva elevi și părinți stăteau în curțile școlilor și așteptau să vadă listele cu rezultate. Cei mai mulți erau acasă sau prin diferite localuri din oraș și dădeau „refresh” la diferite pagini web pe care așteptau să vadă notele obținute.

„Eram oricum prin oraș, așa că am venit până la liceu să văd notele. Nu am avut emoții, știam că iau Bacalaureatul. Nu prea vin colegii să vadă ce au făcut, se uită pe Internet”, spune Vlad, unul dintre elevii arădeni care a susținut examenul de Bacalaureat.

În urmă cu ani de zile, curțile liceelor erau arhipline. Elevi, părinți, profesori. Toți așteptau cu sufletul la gură afișarea rezultatelor. Erau emoții și la o simplă și nevinovată deschidere a ușii de la secretariat. Axum, aceste trăiri în gașcă au dispărut.

La nivelul județului Arad, procentul de promovabilitate a fost de aproximativ 60 la sută.

1.648 de candidați din cei 2.893 înscriși au reușit să obțină minim media șase, adică medie de trecere. Adică 60,7 %.

Adauga comentariu