Eduard Gafencu îi îndeamnă pe tineri să nu cosume droguri. Trei băieţi din cartierul lui au murit!

Sătul să vadă cum în jurul lui tinerii cad la pământ, şi nu din cauza pumnilor din ring, ci din a drogurilor sau alte substanţe, Eduard Gafencu doreşte să tragă un semnal de alarmă.

„Mă numesc Eduard Gafencu, mulți oameni din oraș probabil mă cunosc pentru sportul pe care îl practic. Pentru cei care nu mă cunosc, sunt arădean, am 26 de ani și locuiesc în cartierul Bujac. Aş vrea să discutăm despre distrugătoarele de vieți:drogurile. În special despre așa numita șoricioaică, care de fapt nu face parte din categoria substanțelor interzise, dar provoacă victime și distruge foarte mulți tineri. Din păcate eu mi-am pierdut primul prieten din copilărie, din cauza acestui «drog». A fost înmormântat chiar în ziua de Crăciun a anului 2019. Împreună cu sora acestuia şi cu Ziar de Arad am făcut acest caz public în speranța că se va putea face ceva pentru restul tinerilor dependenți de această substanță. Din păcate nu e singurul caz pe care îl cunosc, în cartierul meu sunt mulți dependenți. În anul 2018 s-au spânzurat doi tineri (20 și 25). Dacă psihoza indusă de efectul acestui drog i-a împins la sinucidere, tot atât de probabilă ar fi și reacția de a provoca nenorociri celor din jurul lor. Câțiva din prietenii mei din copilărie au fost dependenți de droguri, foarte puțini au reușit să scape de dependență, chiar cunosc cazuri în care au ajuns în comă, dar după ce și-au revenit au continuat consumul”, este mesajul pe care Gafencu vrea să îl transmită.

Sursă foto: internet 

De asemenea, Eduard împreună cu Ruben Stoia, arădeanul cu care se antrenează, sunt dispuşi să se implice într-o campanie de conștientizare a tinerilor, adolescenților, elevilor și studenților.

 

Adauga comentariu