Drogul Zombie a mai făcut o victimă. Un tânăr a stat înclinat ore întregi pe o bancă din Arad!

Zona Boul Roșu – Romanilor din municipiul Arad este tot mai populată de tineri care se droghează. De la începutul anului zeci de adolescenți au fost filmați în stare destul de proastă. Bănuim că este vorba despre drogul nou numit Zombie, care începe să facă ravagii printe tinerii arădeni. Vorbim atât de tineri proveniți din familii bune, cât și despre oameni fără adăpost care consumă acest drog.

Duminică seara un tânăr abia își ținea echilibrul pe o bancă din zona Romanilor. Cu o săptămână înainte un altul a fost filmat. Ei aud cănd le vorbești însă se chinuie să îți răspundă. Pentru unii se cheamă ambulanța și ajung la spital, alții rămân pe bănci sau lângă garduri până își revin. Tânărul filmat duminică seara abia a putut rosti câteva cuvinte. Întrebat dacă s-a drogat acesta a spus că a băut alcool, însă cei care l-au găsit susțin că nu emana nici un miros specific consumatorilor de alcool, iar pupilele erau mărite.

Specialiștii susțin că aceste droguri seamănă cu „spice”, căruia i se mai spune, pe site-urile de specialitate, și „zombie” și care a făcut prăpăd în Europa și America de Nord. „Spice” e o mixtură de chimicale, făcută în laborator, creată pentru a reproduce efectele celebrei substanțe psihoactive care se găsește în marijuana, THC (tetrahydrocannabinol). Drogul este interzis în USA din 2013 și în Marea Britanie din 2016.

 Se spune că acest drog îți prăjește creierul. Cum a ajuns în Arad și cine îl comercializează rămâne un mister.

 

Adauga comentariu