Doi tineri din județul Arad și-au dezvoltat o afacere cu fructe de pădure

Cătălin și Ramona Vuculescu au început în urmă cu câțiva ani o afacere mai mult pentru faptul să aibă o ocupație în plus, însă au ajuns apoi să se extindă și chiar să o dezvolte în mod frumos și gustos.  Este vorba despre o pepinieră cu pomi fructiferi, zmeură și mure.

„Am început în 2016 inițial ca un hobby, să ne umplem puțin timpul cu o activitate extra. Am dezvoltat o afacere de familie, soția se ocupă mai mult. Anul acesta intrăm în anul trei de rug cu vreo 30 de ari. Avem zmeură de diverse soiuri, unul vara, unul de primăvara până toamna, mure, dar și pomi fructiferi”, a declarat Cătălin Vuculescu care de profesie este economist.

Întreaga investiție este din proprii bani, iar terenurile sunt ale lor.

„Dacă luăm doar pentru împrejmuitul terenului, sistemul de susținere și butași, am investit undeva în jur de 10 mii de lei. Deocamdată comercializăm doar fructul, pentru el avem aviz fitosanitar. Vrem să ne autorizăm pentru producere de material săditor”, a mai adaugat arădeanul.

Primele fructe vor ajunge pe masa arădenilor undeva spre sfârșitul lunii mai. Anul trecut prețul fructelor de pădure a oscilat între 16 și 25 de lei pe kilogram. Anul acesta probabil din cauza secetei prețul va fi puțin mai mare. Se va vinde cu un preț de până la 20 la sută mai mare.

Familia Vuculescu are Pepiniera Kataleya, în localitatea Sâmbăteni. Anul acesta deoarece au și intrat pe rod vor avea o producție de 2.000 de kilograme.

„Vrem să ne extindem și să cultivăm pe un hectar jumate. Fructele le livrăm la domiciliu. Ne-am făcut cunoscuți mai mult din vorba-n vorbă”, încheie Cătălin Vuculescu. Cei care doresc detalii pot vizita pagina Pepiniera Kataleya Arad.

 

 

 

Comentarii

Radu

09.04.2019 11:26

Tot așa înainte.
Mult succes! !!

Adauga comentariu