A devenit campion la karate după ce a fost înscris de părinți pentru a se apăra. Alessandro a luat 18 medalii într-un an

Alessandro Cristian Popa este un copil în vârstă de 9 ani din Arad care a fost înscris la karate pentru că atunci când ieșea afară ( el fiind mai cuminte) ceilalți parteneri de joacă se luau de el și chiar îl băteau. Tatăl lui a decis să practice acest sport în speranța că se va putea apăra și nu va mai ajunge bătut acasă.

Surpriza părinților a fost că Alessandro a urcat pe podium încă din primele luni. În octombrie 2017 s-a înscris la Clubul Sportiv Banzai Karate Arad, la Shihan Dan Duma, iar în ianuarie 2018 participa la primul concurs la care a și luat prima medalie. „Nu am crezut că va ajunge chiar așa departe. Are 18 medalii câștigate într-un an. Ultimele două concursuri au fost în Malta la Europene de unde s-a întors cu medalia de bronz la Kumite Open și la Cluj - Romanian Centennial Karate Open (European Champion Cup). De la Cluj s-a întors cu medalia de aur la Kata”, afirmă părinții lui Alessandro. 

Tânărul campion spune că nu îi este greu, chiar dacă merge la antrenamente în fiecare zi, mai puțin în weekend. Este bucuros că mereu se întoarce acasă cu câte o medalie. Părinții au grijă ca după fiecare concurs pozele să fie puse într-un album. Acolo Alessandro își vede evoluția. Este bucuros când constată că la concursuri îi depășește pe cei care odată erau pe primul loc. 

Fiind un sport care nu are finanțare de la stat, părinții sunt cei care le plătesc deplasările la sportivi. Alessandro merge peste tot, deoarece afacerea de familie a părinților le permite acest lucru. 

Adauga comentariu