De peste 20 de ani în domeniul imobiliarelor. Flavius a construit case,un hotel, a amenajat un lac, iar acum dezvoltă un cartier

De tânăr s-a implicat în domeniul imobiliarelor și al construcțiilor. Atunci când puțini aveau curaj să se împlice în așa ceva, el a intrat cu pași mici în acest domeniu, ca mai apoi să ajungă să se dezvolte, iar acum alături de alții să construiască cartiere. A construit case, un hotel, a amenajat un lac de pescuit, iar acum scoate pe piața arădeană șase case la cheie, urmând ca pe viitor să dezvolte un cartier cu zeci de locuințe. Nu i-a fost ușor, deoarece în decursul celor peste 20 de ani de activitate în construcții, închirieri și vânzări a avut și câștiguri și pierderi. Unde nu a putut lucra singur a căutat parteneri și împreună au reușit să facă ceva de care să fie mândri. Ambiția și munca non-stop l-au făcut să aibă mereu satisfacție. Domeniul imobiliar i-a luat, dar i-a și dat, iar acum a devenit ca un microb pentru el.

Este vorba despre Cristian Flavius Timbus, care acum are vârsta de 50 de ani.

„Am peste 20 de ani de experiență imobiliară și hotelieră, dar m-au atras mai mult construcțiile imobiliare, tranzacțiile imobiliare și de terenuri. La început am fost pregătit pentru altceva erau alte vremuri, era vorba de o profesie pe electrotehnică, dar am avut opțiune pentru imobiliare, la vârsta de aproximativ 23 de ani. Prima mea construcție a fost realizată pe la vârsta de 25 de ani, este vorba de o casă. Am construit-o și am vândut-o. După casă am construit un lac de pescuit pe care îl cunoaște tot Aradul: Peștișorul de aur, care este la capătul străzii Constituției, l-am adus de la o groapă de gunoi la un standard european pot zice”, ne dezvăluie arădeanul.  

A urmat apoi construcția unui hotel în Aradul Nou.

Hotel Cristian din Aradul Nou a fost făcut din temeilie de noi. Acesta  l-am lăsat asociatului meu, care mi-a cumpărat partea mea, iar acum am trecut la un cartier foarte frumos de locuințe care cred că este cel mai tare din câte am făcut, este lângă Spitalul Județean, pe strada Oituz. Impreună cu un partener de-al meu, Adi Păscuțiu, un constructor foarte bun, oferim șase case spre vânzare. Imediat ne apropiem de final, le-am făcut efectiv la cheie. Prețul este de o sută de mii de euro. Imobilul cu un living open space, de aproximativ 65 de metri, plus două dormitorare sau un dressing foarte mare sau opțional trei dormitoare sus, cu două băi în casă”, declară Flavius.  

În ceea ce privește piața imobiliară din Arad acesta spune că în ultima perioadă a observant o creștere, dar în momentul de față după el  stagnează. Iar cei care caută locuințe sunt în general tinerii, doar că puterea de cumpărare la ei este mai redusă.

„De căutat, caută tinerii, forța de cumpărare este clar a celor care au trecut de 40, 45 de ani. Posibilitățile pentru tineri sunt foarte mici, creditările sunt tot mai grele, dar încet se mișcă și sistemul bancar, bineînțeles este vorba de un plafon al sistemului bancar, undeva la 40 și ceva de mii de euro se oprește, pe urmă condițiile de creditare sunt extraordinar de grele”, mai adaugă Cristian Flavius Timbus.

Nu îi este ușor, însă nu vrea să renunțe și va face acest lucru mulți ani de acum înainte.

„Rezistăm greu, prețurile cresc, taxele cresc, introducerea gazului, curentului, a apei costă și ele și așa mai departe. Prețul materialelor de construcție crește categoric, ceea ce ridică prețul final al consturcției. Nu ai ce să faci, te adaptezi.  Îmi palce foarte mult ceea ce fac, normal că fac și pentru câștig. Am o satisfacție deosebită când știu că fac ceva, iar cineva e fericit. Propietarii mulțumiți îmi aduc mie satisfacția profesională. În proiectul de acum am pus mult suflet mai ales că a fost și terenul meu. Am pornit de la zero, este o mare, mare provocare să începi un cartier”, încheie Flavius.

Acesta ne-a mărturisti că oricum va fi piața imobiliară în curând se va apuca de alte construcții, iar tranzacțiile imobiliare nu le va lăsa niciodată. Este stilul de om care dacă a început ceva duce la bun sfârșit. Și așa a făcut în ultimii 25 de ani.

Comentarii

Ailkman iosif

17.07.2019 12:28
Bravo,de asa oameni avem nevoie in Arad,cu ciziune si care face ceva pt.aradeni...stiu ca are un cartier similar in Bucuresti zona de nord,e asociat cu un general din Bucuresti.De astfel de oameni avem nevoie in Arad .

Adauga comentariu