De la un recensământ la altul, numărul ateilor din județ s-a triplat. Arhiepiscopia Aradului nu are vreun răspuns deși l-am așteptat jumătate de an!

Numărul locuitorilor județului Arad, care s-au declarat atei la ultimele recensăminte – a crescut de aproape trei ori, în decurs de nouă ani!

La recensământul din anul 2002, 223 de arădeni se declarau atei, în condițiile în care populația județului era de 461.791. Aceste date dădeau un procent de 0,04% atei din populația județului nostru.

Nouă ani mai târziu, la recensământul din 2011, 504 arădeni se declarau atei, în condițiile în care populația județului scăzuse la 430.629 de locuitori. Asta înseamnă un procent de 0,11% atei din totalul populației.

Sigur, aceste procente sunt subunitare, însă creșterea de aprope trei ori a numărului ateilor ar trebui să îngrijoreze biserica. Ne referim în special la cea ortodoxă, majoritară în județul Arad.

Ei bine, pentru a afla poziția Arhiepiscopiei Aradului în ceea ce priveșlte acest subiect, am solicitat un punct de vedere. Voiam să vedem motivele, dar și eventualele acțiuni ale bisericii pentru a atrage lumea către Dumnezeu. Am contactat telefonic instituția, am fost direcționați către consilierul cultural, Iustin Popovici. Doar nu ne făcea legătura cu ÎPS Timotei Seviciu, om care stă bine pitit atunci când vine vorba de a da răspuns la întrebările presei. După ce a ascultat întrebările, consilierul cultural ne-a dat pe spate cu răspunsul: „Orice spun, pentru noi nu va fi bine”.

Am insistat să primim un răspuns, moment în care ni s-a dat o adresă de email pe care să formulăm întrebarea/întrebările. Același consilier Iustin Popovici ne asigura că vom avea răspunsul.

Faza interesantă e că am solicitat răspunsul încă din data de 26 martie 2018, adică de mai bine de șase luni!

După jumătate de an de așteptări, perioadă în care nu am primit niciun răspuns, ne întrebăm cu ce se mai ocupă Arhiepiscopia Aradului, pe cine reprezintă ea, ce probleme rezolvă, pentru cine... Sunt alte întrebări la care nu vom avea răspuns.

Adauga comentariu