Dan Flutur (ISU Arad), pensionat după 27 de ani. În ultima tură a crezut că are parte de o glumă, însă avea în faţă un accident cu zeci de răniţi

Dan Flutur a lucrat în ultimii 27 de ani ca salvator la ISU Arad, dintre care 17 ani de intervenții doar la descarcerare. A ieşit la pensie după tura terminată vineri dimineaţă. A fost o ultimă tură în care a luat parte la intervenţia de salvare a victimelor accidentului din Zona Industrială Arad, unde un TIR şi un autobuz s-au ciocnit.

Ultima lui tură de servicii a fost una obișnuită. Dimineața a preluat autospeciala, a vorbit cu echipajul, așa să vadă doar ce au mai făcut în zilele libere, profesional sunt un întreg, se cunosc atât de bine ca nici nu trebuie sa își spună multe cuvinte. Pentru el era ultima tură, o nebunie generală cu intervenții peste intervenții. Pe la ora 23.30 a zilei de joi, sună iar alarma... Accident rutier, autocamion cu autobuz se aude în stație... Rutina...Tura pe platou, echipajul descarcerare și SMURD aleargă la mașini, se transmit ordine... Dan, aleargă la autospeciala dar se gândea că poate, poate e doar o glumă, o farsă pusă la cale de colegi deși a fost o zi cu zeci de intervenții. Nu era nici o glumă, a plecat, a ajuns în timpul cel mai scurt posibil și a făcut tot ce a învățat de-a lungul anilor și i-a învățat și pe alți, apoi a raporta scurt. „Toate victimele sunt predate echipajelor medicale, ne întoarcem la bază”, a fost semnalul că echipa îşi făcuse bine treaba .

Ultima tură și ultima intervenție, una de amploare cum a avut Dan Flutur toată cariera.

Dimineața, sfârșitul de tură l-a găsit tot pe platou dar de data asta într-o ținută mai puțin obișnuită și cam incomodă pentru un "luptător", cea de reprezentare.

Adauga comentariu