Dacă liberalii se „sondăjesc” între ei, de ce crezi că pe tine nu te vor fura?

Liberalii arădeni au atins culmea penibilului, reușind să ducă șmenul la nivel de artă! „Combinarea” unor operatori ai unei firme de sondare a ținut capul de afiș al acestui început de săptămână. Situația este una care a lăsat „mască” atât politicienii, învățați cu deprinderi mai puțin ortodoxe, dar și opinia publică.

E normal ca lupta din interiorul PNL, pentru desemnarea candidatului la Primăria Arad, să fie una puternică, cu atât mai mult cu cât PDL și mai apoi PNL au câștigat lejer competițiile locale din ultimii ani. Practic, cel ce va candida din partea liberalilor la Primăria Arad va pleca cu prima șansă în lupta pentru fotoliul de edil-șef.

Întrebarea logică, pe care ar trebui să și-o pună fiecare dintre noi e următoarea: de ce vrea cineva, atât de mult, să ajungă primar? Fie că vorbim de un municipiu, un oraș sau o comună din județ...

Unii, mai naivi din fire, ar îmbrățișa răspunsul cu salariul bunicel, alții pe ăla cu statutul, însă, adevărata miză sunt banii. Ăia pe care orice primar, chiar și al unei comune cu 1.500 de locuitori, îi are pe mână. De acolo vin câștigurile, parandărătul... E drept că nu putem să-i punem pe toți primarii în aceeași „oală”, însă se apelează la niște lucruri ieșite din comun, chiar trecute de limita legii.  

Nu se pune nimeni să „îmbârlige” niște băieți ce umblă cu chestionarele în mână, doar pentru ca mai apoi acel cineva să facă un bine arădenilor, pentru a face spitale, drumuri, parcări, etc.

Îmi aduc aminte că în urmă cu ceva ani, cum un important PDL-ist a luat oameni ai partidului dintr-o anumită zonă și i-a dus cu mașina pentru a vota în altă localitate din județul Arad. Practic a mutat voturile PDL dintr-o comună în alta, însă în realitate, respectivul (care era și responsabilul de zonă ) a dorit să scoată un procent mai bun în aria de care răspundea. Apoi, s-a dus la partid și s-a lăudat cu rezultatul, în detrimentul altui coleg. Mai târziu, a putut cere un post mai bun (în adminsitrația publică), că doar avea rezultate politice.

Revenind la manevra cu sondajul, liberalii s-au faultat singuri, cu atât mai mult cu cât informațiile pe surse au ajuns la presă din interiorul partidului, nu de la adversarii politici.    

Așadar, dacă liberalii arădeni se fură între ei, ce te face să crezi că nu te vor fura și pe tine?  

Adauga comentariu