Cum a ales o arădeancă să redea celor din jur bucuria vieții

A părăsit Aradul în anul 1981 și a renunțat o perioadă la pasiunea pe care o avea din copilărie și pentru care s-a pregătit urmând Liceul de Arte Plastice Timișoara și facultatea în același domeniu. Este vorba despre Carmen Văleanu care acum va avea o expoziție de pictură la Arad. Lucrările ei reprezintă bucuria vieții, așa cum îi place ei să-și descrie operele.

În anul 1981 am plecat din România și după aceea nu am mai lucrat în domeniul artei. 27 de ani am lucrat la o firmă mare. Acum sunt la pensie. În timp ce lucram nu am avut timp să pictez. În concedii veneam din Germania în România și nu era timp și de pictură. Am reușit în acei ani să fac doar ceva desene în tuș. M-am apucat după ce am ieșit la pensie, din 2016, din nou serios de pictură. Totul este legat de natură. Încerc mereu să fie culori plăcute ochiului. Când te uiți la un tablou de-al meu să devii pozitiv și să fii optimist. Dacă ai un tablou de-al meu acasă când te uiți la el să își creeze buna dispoziție”, declară Carmen Văleanu.

Aceasta spune că se inspiră doar din natură și că „dacă te bucuri de viață poți să faci ceva care să exprime această stare și să o împărtășești și altora”. Carmen Văleanu a avut expoziții și în Germania însă a dorit să își prezinte lucrările și la Arad. Operele sunt expuse până în data de 10 iulie 2019, la Galeria de artă Alfa Arad, Bulevardul Revoluției, nr 90. Deschiderea vernisajului „Natura este inspirația mea” va avea loc, astăzi, de la ora 18.00. Mai multe detalii se pot obţine pe pagina de Facebook. 

Adauga comentariu