Criza de măşti face ca Spitalul Judeţean Arad să le cumpere cu preţuri de şase ori mai mari!

Criza măştilor de protecţie face ca preţul acestora să explodeze. Spitalul Judeţean Arad este nevoit să cumpere cu trei lei bucata, faţă de 49 de bani, cât a plătit la comanda anterioară. Firmele care asigurau spitalul arădean cu măşti nu mai au în stoc, astfel că sunt nevoite să cumpere din străinătate.

Pentru cele 45.000 de bucăţi de care are nevoie spitalul, se vor plăti 135.000 de lei, faţă de 22.050 lei cât ar fi costat înainte de apariţia coronavirusului.

„S-au mai comandat încă 45.000 de bucăţi pentru a ne asigura stocul necesar. Există dificultăți în ceea ce privește aprovizionarea cu măști deoarece furnizorii cu care noi avem contracte nu mai au în depozite cantitățile necesare. Acest fapt a dus la creșterea prețului de la 0,49 de bani la 3 lei pentru o mască”, a spus Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad.

Nu doar spitalul are de suferit şi este nevoit să cumpere la suprapreţ. Farmaciile arădene sunt cu stocurile pe zero la capitolul măştilor de protecţie. În ultima săptămână, preţul acestora a explodat, însă şi aşa acestea sunt foarte greu de găsit.

Adauga comentariu