Condamnat în primă instanţă, primarul Marian Toader spune că va trimite la DNA toate hotărârile consiliului local

Marian Toader, primarul comunei Zăbrani, este revoltat în urma deciziei Tribunalului Arad de a-l condamna, alături de patru oameni de afaceri, pentru coruptie. Tribunalul Arad a decis condamnarea primarului la patru ani de închisoare, decizia nefiind definitivă.

,,Am vazut foarte multe comentarii rostogolite in spatial public, privitor la persoana mea si as dori sa aduc cateva clarificari. Propunerea unui proiect de hotărâre spre aprobarea Consiliului Local, asupra oportunităţii căruia sunt chemaţi să decidă consilierii este un exerciţiu legal al atribuţiunilor primarului.

 Da, sunt primul primar din Romania condamnat (cu drept de recurs) pentru abuz in serviciu, pe o chestiune ce tine de OPORTUNITATEA unei investitii!!! Concret, instanta de penal a decis sa ignore totalmente decizia 262/2012 a Curtii de Apel Timisoara, privind oportunitatea asocierii in participatiune a consiliului Local Zabrani cu o persoana juridică in vederea implementarii unui proiect propus, considerandu-l oportun pentru dezvoltarea comunei!

 În condiţiile în care contractul de asociere în participaţiune este reglementat de o lege extrapenală, a fost întocmit de persoane cu calificare juridică, şi o instanţă de judecată s-a pronunţat prin Decizia Curtii de Apel Timisoara 262/2012, asupra legalităţii hotărârii Consiliului Local de aprobare a contractului de asociere in participatiune, încă mai exista în Romania instante umile si santajabile procurorilor DNA.

Pentru că, prin aceasta sentintă s-a deschis ”o cutie a pandorei”, cu privire la oportunitatea unei achizitii ori a unei investitii, unde sunt vizati toti functionarii publici din țara asta, voi trimite Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) incepand de mâine, câte un exemplar din fiecare proiect insotit de o adresă de inaintare, prin care voi solicita, ca si în cazul celorlalte institutii publice  si de utilitati (ISU, MAPN, DSV, DSP, Mediu, Apa-Canal, ENEL etc). un aviz de oportunitate privind investitia, proiectul sau achizitia pe care dorim sa o realizăm, astfel încât specialiștii DNA să își dea acordul cu privire la proiectele propuse! Este penibil, jignitor și umilitor tot circul și spectacolul creat in ultimii ani, de către această elită a anticorupției!,, spune Marian Toader, primarul comunei Zăbrani.

 

Adauga comentariu