Colțul de rai de la Petriș: saună, salină, iaz cu peşti, tiroliană, mâncare tradiţională şi cazare într-o casă din baloţi de paie

Familia Bianga s-a hotărât să facă în comuna arădeană Petriş un colţ de rai în care cei care doresc pot să-şi petreacă timpul liber. Acolo modernul se împleteşte cu tradiționalul. Pe deasupra se oferă o serie de alte servicii cum ar fi: saună, salină, pescuit de relaxare și activități pentru copii. La anul pe lângă căsuța cu două dormitoare va mai fi posibilă cazarea și într-o pensiune personalizată care se află acum în construcție. Toate acestea sunt ridicate în regie proprie de familia Bianga și muncitorii care lucrează la firma lor de construcţii. George Alin Bianga a muncit mai mulţi ani în străinătate, iar până la urmă a ajuns să aibă propria afacere.

„Am fost în Turcia cam doi ani unde am lucrat în construcții și în agricultură. Am ajuns în Ungaria în luna mai a anului 2000. Am găsit imediat de lucru. Acolo am cunoscut-o şi pe cea care urma să îmi devină soție. Și apoi în 2003 ne-am deschis o firmă în Ungaria. În 2008 ne-am căsătorit, iar mai apoi au venit şi copiii. În 2016 de când s-a schimbat primarul la Petriș și a venit doamna Irina ne-am gândit să investim acolo. Comuna nu ne era străină deoarece mergeam des în zonă. Am câștigat un proiect european pentru o pensiune agroturistică. Atunci am decis să vând casa din Ungaria, între timp am deschis în România o firmă. Aveam una aici şi una acolo. Apoi mi-am închis firma dincolo și am început constucția, cu proiectul, iar la anul pensiunea sper o să fie gata”, povestește Alin.

După moartea tatălui său a rămas la Petriș o clădire mică nefolosită, pe care atunci a demola-o până aproape de temelie și a construit o salină artificială aproape de standardele europene.

„După ce am făcut salina ar fi venit turiștii, dar mă întrebau dacă este cazare la salină. Construcția pensiunii mai durează, deoarece vreau să o fac personalizată, din paie, acoperită cu șindrilă, iar pe interior în stil vintage. M-am gândit că până atunci să fac o căsuță și am făcut una de oaspeți cu etaj”, mai adaugă bărbatul.

Ruszlána și Alin mărturisesc că au ales acest loc, deoarece de câte ori mergeau la Petriș acolo se odihneau cel mai bine. „Aveam o cameră unde dormeam. Era liniște totală, eram deconectați de toate problemele, este la capătul unei străduțe, lângă deal. Și atunci ne-am gândit să facem ceva. Aici este intimitate, este liniște și mai ales tot ce avem face bine pentru sănătate. De asemenea, tot ce se consumă este de la noi din seră sau de la producătorii locali. O să acreditez și clădirea cu salina pentru cazare, având trei încăperi (salină, camera saunei+duș și un WC separat) pentru două persoane. Avem în plan să aducem şi un ciubăr secuiesc cu apă caldă sărată. Totul pentru confortul celor care ne trec pragul. Prețurile diferă în funcție de ceea ce doresc cei care vor să petreacă în mijlocul naturii”, mai spune Alin.

 

Casa de oaspeţi este din baloţi de paie

Situată la granița județelor Arad și Hunedoara în Petris, în vecinătatea Castelului Salbek, se află cabana ecologică din baloti de paie. La ambele niveluri există o baie cu duș pentru confortul oaspeților. La parter se află un living în stil Vintage combinat cu o chicinetă. „Dimineața vă puteţi trezi la un cântec de cocoș, sau un ciripit de păsări. Seara, vă puteți bucura de un concert de broaște din primăvară până-n vară, linga lacul cu pești din grădină. Dacă vă este foame, veți putea găti la grătar sau la ceaun lângă lac. Dar dacă nu aveţi chef să puneţi de un foc, puteţi găti în bucătăria complet echipată a casei pe plita de inducție. După masă, cojile de fructe şi legume pot fi folosite pentru a hrăni iepurașii, gainile, rațele, caprele. În timpul sezonului, puteți recolta salate în sera specială: ceapă, roșii, castraveți, ardei, vinete etc. Cazarea este în principal self-catering, dar mesele locale pot fi aranjate la cerere. În grădină există un loc de joacă pentru copii”, spun cei doi soți.

În salină există un generator de aerosoli salini care poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și la vindecarea altor boli. Ca o noutate, se poate dormi în camera cu sare noaptea, înconjurați de 10 tone de sare.

De asemenea, în casă sunt cărămizi cu sare pentru o ședere sănătoasă și relaxantă. Totodată există şi o saună cu infraroșu. Pentru rezervări și mai multe informații se poate trimite un e-mail la milizawell@gmail.com sau sunați la + 40-0746-172-884. De asemeena, se poate accesa și trimite mesaje pe pagina de Facebook Miliza. Gazdele vorbesc română, maghiară, rusă și engleză. Puteţi urmări AICI şi un viedoclip cu mărturi ale unui medic despre beneficiul salinei. 

Adauga comentariu