Ciudăţeniile celei mai mici comune din judeţul Arad. În căminul cultural intră o treime din locuitori, iar biblioteca are 5.000 de volume!

Comuna Şiştarovăţ este cea mai mică din judeţul Arad. Este situată la aproximativ 10 kilometri de oraşul Lipova. Are, conform ultimului recensământ, 358 de locuitori. Unul dintre sate, anume Varniţa – are doar şase locuitori.

Numărul mic al locuitorilor acestei comune a făcut ca mass-media să relateze de-a lungul timpului despre comunitatea de aici.

Studiind datele statistice referitoare la comuna Şiştarovăţ am găsit câteva ciudăţenii.

Una dintre ele este dată de faptul că biblioteca are 5.155 de volume, conform paginii web a Primăriei Şiştarovăţ. Asta înseamnă că fiecare locuitor al Şiştarovăţului are la dispoziţie nu mai puţin de 14 cărţi pentru a le citi.

Un alt lucru ciudat este dat de faptul că în sala căminului cultural din centru de comună încap 120 de persoane, adică mai bine de o treime din numărul total al locuitorilor comunei.

Dacă am transpune aceste date la nivel de judeţ şi cineva ar obliga la respectarea raportului, Biblioteca Judeţeană AD Xenopol ar trebui să aibă vreo 5,7 milioane de volume, iar municipiul Arad ar trebui să aibă o casă de cultură cu 60.000 de locuri.   

Sursa foto: Facebook.com

 

Adauga comentariu