Cine este omul de afaceri care va reabilita pe banii lui un compartiment de la Spitalul Județean Arad

Anamaria Nyeki Popa a primit un ajutor important în proiectul ei de reabilitare a Secției de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Un om de afaceri italian, care de șapte ani își desfășoară activitatea și în Arad s-a angajat să facă toată partea de reabilitare a ambulatoriului din cadrul secției. Este vorba despre Sergio Valsania, patronul de la Artex Building Srl Arad. Firma lui de construcții din Italia sărbătorește 20 de ani de existență. 

„Din anul 1999 lucrăm cu români. Am început cu ei, cu ei ne-am dezvoltat, cu ei a crescut firma noastră. M-am bucurat că băieții ăstia au lăsat țara lor și au ajuns la noi în Italia și au făcut treabă bună. Le-am spus că într-o zi «vreau să ajung și eu în țara voastră, vreau să învăț și eu limba voastră, cum voi ați învățat limba mea și vreau să lucrăm împreună și în țara voastră. Să facem, ceva pentru țara voastră, pentru copiii voștri«. Așa am ajuns în România și am început să dezvoltăm și aici. Iar de curând am căutat un proiect în care să ne implicăm, să ajutm. Cine caută găsește. Am găsit cea mai dulce și cea mai mare inimă din Arad, Anamaria. De fapt, Elena Baltă, contabila noastră, ne-a creat legătura. Ea tot urmărea activitatea Anei. Am ajuns la Anamaria și împreună facem acest ambulator. Am fost impresionat de ce face această tânără.  În România am învățat ceva în zece ani de activitate. E ușor de înțeles că aici e foarte complicat. Atunci cum m-am bucurat că băieții mei au ajuns la mine, acum m-am bucurat că am ajuns eu la Anamaria”, declară  Sergio Valsania. 

Sergio va suporta toată cheltuiala ambulatoriului până la faza de dotări, mai exact el cu echipa lui se ocupă de reabilitare. Este cam jumătate din proiect. 

„Ambulatoriul costă 200 de mii de euro, la fel ca fiecare etaj. Partea de construcții o va face Sergio cu echipa lui. Acoperă aproape o sută de mii de euro, iar restul trebuie să strângem noi. El se ocupă de  partea cea mai importantă, construcția. Am ajuns la al treilea compartiment, demisolul secției care vrem să-l transformăm într-un ambulator de performanță, în tratarea bolilor infecțioase, la copii. Secție, ce va servi tot județul Arad și zona de Vest a țării pentru că vom fi singurii ce vom avea un ambulatoriu în tratarea bolii infecțioase. Ambulatoriu înseamnă spitalizare de zi. Va fi împărțit pe două etape. O să avem și stația de vacum, o să avem accesul la casa scării. Cea mai importantă parte este că vom avea și boxă de deșeuri aici, dar cabinetul de recoltare este foarte important pentru că pacineții de la boli infecțioase, adică copiii pot să își facă analizele chiar aici, fără să mai fie trimiși în alte locuri. O să avem cabinete de tratament, o să avem sală de așteptare și spitalizare de zi. Avem și un compartiment pe care l-am primit de la secția de pediatrie. Acolo vrem să mutăm tot ce înseamnă partea de digestive ca să fie mai mult spațiu. Oricum era un spațiu nefolosit. Cei de la Pediatrie au fost de acord să ne dea spațiu și anume două camere, să-l transformăm în cabinet de tramtament și spitalizarea de boli digestive. Vor fi două săli diferite, două recepții, două săli de așteptare diferite. 

Sergio se ocupă de toată partea de construcție a proiectului, partea cea mai grea practic a campaniei noastre. Urmând ca noi să intrăm în secție din momentul în care el finalizeză lucrarea, el face tot până la becuri. Noi mai avem nevoie să strângem bani pentru fluidele medicale, cumpărarea paturilor, noptierelor, bibliotecii, a aparatelor speciale, vrem să luăm din nou un aparat de vizulalizare a venelor să fie două pe spital, partea de decor, climele, interfoanele, inregistrarea audio video, partea de internet, cablu, televizoare și multe altele. Practic proiectul nostru este din start mai ușor pentru că omul vine și donează o jumătate din suma de care avem nevoie, nu numai că vine cu banii și donează, ci chiar se ocupă de lucrare, vine cu oamenii lui, cu tot”, declară Anamaria Nyeki.  

La celelate secții a strâns Ana banii prin diferite campanii. Aici spune că a fost mai ușor, un singur om acoperind jumătate din suma necesară, însă lucrările nu vor fi ușoare, deoarece  este un spațiu care nu a fost folosit de multă vreme.
Cei care doresc să ajute pentru dotăriile ambulatoriului  pot trimite SMS la numărul 8864 cu textul „cu drag” (patru euro)  sau pot dona bani în conturile: 

 

 

Adauga comentariu