Cerșetorii rămân fără banii obținuți din mila arădenilor

Autoritățile arădene au votat un proiect de hotărâre, prin care se dorește diminuarea fenomenului cerșetoriei. Consilierii municipali au votat în unanimitate proiectul privind interzicerea cerșetoriei.

Concret, pe lângă faptul că cei ce apelează la mila publică vor fi amendați cu 300 de lei, bani pe care cel mai probabil nu îi vor plăti, polițiștii locali vor confisca sumele obținute din cerșetorie.

„Problema cerșetoriei este complexă și este continuu alimentată de situația socio-economică a populației. Fenomenul este specific aglomerărilor urbane întrucât mediul stradal oferă alternative de obținere a unui venit imediat prin simpla apelare la mila publică. Efectele cerșetoriei pot fi observate adesea pe stradă, fiind un fenomen existent și care se manifestă zilnic în viața orașului. Consider că este fundamental să încercăm diminuarea lui, în scopul obligațiilor pe care le avem, de garantare a siguranței cetățenilor municipiului Arad, cât și să-i descurajăm pe cei care practică cerșetoria, determinându-i să aleagă altă modalitate de a-și asigura existența. Apreciez că se impune luarea unei decizii referitoare la acest subiect având în vedere că în ultimii ani au existat multe nemulțumiri și solicitări de luare a unor măsuri referitoare la această problemă din partea cetățenilor, din cauza amplificării fenomenului în zona spitalelor, zonele comerciale sau zonele în care unitățile bancare au amplasate bancomate precum și în stațiile de transport în comun; deși s-au desfășurat acțiuni de către Direcția Generală Poliția Locală în sensul descurajării acestui fenomen, acestea au avut doar un efect imediat sau pe termen scurt, pe termen lung situația  rămânând problematică; în timp, fenomenul cerșetoriei s-a agravat, ceea ce poate determina reacții neprevăzute din partea celor care intră în contact cu cerșetorii întrucât mulți dintre aceștia au manifestări insistente sau agresive. De asemenea, prevenirea și combaterea acestui fenomen are drept justificare evoluțiile viitoare și imaginea municipiului Arad”, susține primarul Călin Bibarț.

De ani buni, cerșetorii pe care îi întâlnim prin zona centrală a orașului, prin apropierea bisericilor sau în mijloacele de transport în comun, agasează și uneori agresează oamenii. Arădenii s-au arătat tot mai nemulțumiți de această stare de fapt, iar acum autoritățile iau noi măsuri, care ar putea să descurajeze cerșitul.

Adauga comentariu