Cea mai colorată stradă din Arad se află la câţiva metri de centrul oraşului

Cea mai colorată stradă din Arad este Aviator Georgescu  aflată în imediata apropiere a centrului. Este strada care se intersectează cu Unirii şi care odată era plină de studenţi. Culorile vin de la graffiti. Adică de la imaginile pictate pe pereţii clădirilor de pe strada respectivă.

Dacă în alte oraşe acestea reprezintă ceva, aici nu toate sunt artă urbană. Cei care le-au desenat sunt tinerii nonconformiști. Trecătorii se opresc şi le privesc. Aceştia spun că desenele sunt pata de culoare de pe străzile gri, însă puteau fi făcute cu un scop. Tinerii şi-au pus acolo ideiile, gândurile şi chiar trăirile.

Strada Aviator Georgescu  este mai ferită de ochii lumii şi la anumite ore tinerii pot desena în linişte. Depinde de gusturi, unora le place cum arată strada, alţii spun că se putea face ceva frumos, iar cuvintele urâte scrise şi zgârieturile puteau să nu existe. Propietarii clădirilor sau cei care îşi desfăşoară activitatea în zonă spun că totul s-a făcut fără aprobarea lor.

În mod normal se primesc amenzi pentru mâzgălirea clădirilor, însă nu şi în zona respectivă. Pe pereţi, pe lângă picturi sunt şi diverse mesaje, date sau chiar nume inscripţionate. O parte din pereţi sunt degradaţi şi cad părţi importante din tencuială.  Iar de atâta culoare nici coşurile de gunoi nu mai stau cum trebuie pe stradă. 

 

Adauga comentariu