Căsuța Copilăriei, grădinița și clubul din Arad care oferă copiilor un program aparte

O tânără din Arad a construit Căsuța Copilăriei, o grădiniță privată, din nevoia „de a lăsa în urmă generații de copii fericiți și frumoși”.

„Fundația pe care am construit este dragostea pentru cei mici iar dedicarea, responsabilitatea și creativitatea formează sistemul nostru de valori pentru educația și dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil în parte.  Programele noastre respectă curriculum național și avem o bază materială educativă în conformitate cu cerințele Ministerului Educației Naționale”. La Cășuța Copilăriei utilizăm metode interactive aplicabile în educația timpurie, pentru că noi credem în educația prin joacă a celor mici”, declară Georgiana, adminsitratorul Grădiniței Căsuța Copilăriei.  

Aceasta spune că obiectivele sunt: educarea fiecărui copil în funcție de particularitățile sale de vârstă și personalitate; dezvoltarea copiilor sub aspect psihic, motor, afectiv, social și spiritual; pregătirea copiilor pentru integrarea cu succes în viața școlară și dezvoltarea și stimularea copiilor prin modalități care să asigure bazele unei personalități independente și creatoare.

„La Căsuța Copilăriei am creat un ambient prietenos și sigur, cu grijă maximă pentru fiecare detaliu. Spațiul interior al grădiniței noastre  totalizează 300 mp și avem o curte proprie de 700 mp. Copiii au la dispoziție spații generoase, amenajate în condiții optime pentru desfășurarea activităților atât în interior cât și în aer liber. Spațiul verde exterior destinat jocurilor și activităților în aer liber, dotat cu aparate de joacă specifice tuturor nivelelor de vârstă. Clădirea respectă normele legale privind sănătatea și siguranța copiilor, cu autorizație  de funcționare emisă de Direcția de Sănătate Publică Arad, autorizație de securitate la incendiu emisă de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență”, mai declară arădeanca.

Sunt trei variante de program care îi vor asigura copilului îngrijirea și dezvoltarea optimă. De asemenea, pot fi adăugate alte cursuri sau activități opționale, în funcție de preferințe sau de talentul și aptitudinile copilului.

Clubul Copiilor

De asemenea, Georgiana declară că a creat programul special Clubul Copiilor, care funcționează pe perioada anului școlar între orele 18.oo-20.oo de luni până vineri. Activitățile sunt gândite astfel încât copiii să participe la diverse module: mișcare, recreere, joacă, creație, dezvoltarea personalității și a abilităților practice. Acestor activități li se pot adăuga cursuri sau activități opționale, cum ar fi: Limba engleză, Limba germană, Pictură, olărit, origami, Dans sportiv, gimnastică ritmică, Actorie, Bune maniere, Curs de jurnalism, Tradiție și meșteșug: dansuri populare.

Căsuța Copilăriei de aflată pe Calea Timișorii, nr  74, iar detalii despre eveniment se pot obține pe pagina de Facebook.

Adauga comentariu