Cartierul Alfa, poluat de o firmă controlată de un afacerist ce l-a mituit pe Nicolae Ioțcu

Arădenii care locuiesc în cartierul Alfa se plâng, în ultima perioadă, de fumul degajat de la o stație de producere a mixturilor asfaltice. Mult fum și praf, asta acuză locuitorii cartierului, așa că au făcut demersuri la Primăria Arad. De aici, răspunsul a venit rapid și arată cu degetul spre o firmă privată – Syl Con Trans.

„Poate n-ar fi rău ca cei care ne-au pus gând rău, nouă celor din Alfa, să ne spună și cine ni-i călăul. Să ne sufoce, lent, cu fum în fiecare seară pare a fi targhetul societății cu pricina și a celor care i-a autorizat. Vii acasă de la muncă, seara și tânjești după aer curat, o plimbare/o alergare? Vrei să deschizi geamul? Fă-o, doar dacă-ți place fumul! Mult fum!! La primăvară, dacă vom supraviețui, fluturii probabil vor fi gri, oamenii vor fi astmatici, copiii și mai alergici... bine că tăiem ambrozia ca să dăm drumul la fum! "Multumim" agenției de mediu care a autorizat o asemenea fumigenă!(dacă au o asemenea autorizație)! "Mulțumim" tuturor care au avizat și autorizat funcționarea acestei firme la cca 500 m de un cartier încă populat!”, spune Lenu Hăran, o arădeancă ce locuiește în Alfa.

Firma Syl Con Trans este condusă din umbră de afaceristul Ioan Faur. Acesta este unul dintre oamenii de afaceri  vizați de un dosar DNA, în care este acuzat că a dat diferite sume de bani către fosta conducere a Consiliului Județean Arad, mai precis către fostul președinte al instituției, Nicolae Ioțcu. Dosarul este pe rolul instanțelor de judecată.

FOTO: arhiva

Adauga comentariu