Cartier rezidențial lângă Arad, fără apă potabilă și canalizare. „Trebuie să ne spălăm pe dinți cu apa asta care pute pur și simplu”

Disperare mare în rândul unor familii care locuiesc într-un cartier rezidențial privat aflat la câțiva kilometri de municipiul Arad după ce dezvoltatorul nu își mai respectă angajamentele. Casele sunt racordate doar la curent electric deși li s-a promis că vor avea toate utilitățile. 
Este vorba despre Cartierul rezidențial privat din localitatea Mândruloc, comuna Vladimirescu.  Acesta are 298 de locuri de casă. Zeci de case sunt deja locuite. 


„Prolema nostră este în felul următor: aceasta zonă rezidențială s-a construit în baza unui PUZ eliberat în 2009 de Primăria Vladimirescu în care sunt prevăzute tot felul de clauze cu toate aprobările organizaților și instituțiilor abilitate cu toate utilitațile de la nivelul anului 2009 respectiv secolul XXI, cu drumuri asfaltate, cu conducte de gaz, de apă curentă, cu iluminat stradal și așa mai departe. În 2016 am cumparat acest teren în idea construcției unei case, am și realizat acest lucru în 2018. În octombrie ne-am mutat. Neavând toate utilitățile făcute pentru că dezvoltatorul pe numele căruia s-a eliberat acest PUZ nu și-a îndeplinit îndatorile legale am fost obligați să săpăm puțuri, respectiv fântâni, fose septice și așa mai departe pentru că nici canalizarea existentă în PUZ nu a fost finalizată”, a declarat Milenco Mânzat, proprietar locuință cartier rezidențial. 


Cei care și-au forat puțuri au avut parte de o altă supriză neplăcută. Ei au constatat că apa nu este potabilă, așa că nu poate fi folosită nici măcar pentru gătit. Ba chiar apa distruge și instalațiile noi construite.

O altă locatară Mariana Drăgoi este și ea revoltată: „Nu avem apă nici măcar cu ce să gătim. Trebuie să cumpărăm apă plată, care costă bineînțeles. Nu mai vorbim de faptul că trebuie să ne spălăm pe dinți cu apa asta care pute pur și simplu. Ne distruge tot ce avem nou. Avem instalții noi. Ni se strică tot, o investiție aruncată pe apa sâmbetei. Nimeni nu s-a gândit că apa este impropie. S-au dus și la DSP. Văd că de acolo nu am primit încă nimic pentru că nu se mai pune vorba să consumi sau să o folosești la gătit. Îți este greață și să faci duș”. 

Oamenii spun că în imediata apropiere autoritățile locale au introdus toate utilitățile, iar ei le cer să-l oblige pe dezvoltator să respecte planurile aprobate pentru această zonă.

„Primăria se spală ca Ponțiu Pilat pe mâini. Autoritățile spun că nu este terenul lor și nu pot să facă, dar noi nu asta am cerut la Primărie. Am cerut să-l tragă la răspundere pe dezvoltator și să-i ceară să predea măcar drumurile”, a declarat Petru Gherman.  
Dezvoltatorul recunoaște că este în întârziere cu aducerea rețelei de apă, motivâd că nu s-ar fi așteptat ca procedurile să dureze atâta timp. El speră că până la sfârșitul anului totul se va rezolva. Iar în ceea ce privește drumurile, acestea ar urma să treacă la primărie, pentru a le asfalta.

 

Adauga comentariu