Canalizarea din cartierul Gai, făcută cu împrumuturi de la Banca Mondială, cedează la fiecare ploaie mai zdravănă. Curțile și grădinile, inundate!

Canalizarea pluvială din cartierul arădean Gai, realizată și cu împrumuturi de la Banca Mondială, nu face față atunci când ploile lovesc Aradul.

În urma ploilor de zilele trecute, locuitorii cartierului arădean se plâng de faptul că le-au fost inundate curțile și grădinile. Nici străzile nu arată mai bine, apa băltind în multe zone.

„După o furtună care a durat aproximativ 30 minute , canalizarea nu a mai făcut față și a inundat curțile și grădinile unor locuitori din cartierul Gai !Imaginile vorbesc de la sine!”, spune  Alin Tomoioagă, cel care a și postat pe rețeaua Facebook mai multe fotografii din cartier.

Acestea arată străzi inundate, dar și gospodării pline de apă.

O ploaie de aproximativ jumătate de oră a făcut pagube oamenilor. Aceștia acuză autoritățile locale de faptul că rețeaua a fost subdimensionată și că nu face față unor ploi mai serioase.

Lucrarea de canalizare în cartierul Gai a fost finalizată în anul 2011. La acea vreme, primarul Gheorghe Falcă se lăuda cu investiția...

 „Putem spune că, Aradul, care în anul 2004 avea 54 % reţea de canalizare, astăzi, depăşeşte 90 % din reţeaua stradală canalizată. Este o realizare care nu cred că o poate contesta nimeni, şi nu se poate mândri o altă municipalitate din ţară cu ea, mai ales în ceea ce priveşte ritmul de introducere a sistemului de canalizare menajeră şi pluvială în cele trei cartiere”, spunea primarul Gheorghe Falcă, în urmă cu șapte ani.

Nu doar cartierul Gai are de suferit atunci când ploile sunt mai serioase mai crescute. Aradul Nou, Alfa, Micălaca, Bujacul se alătură unei liste a cartierelor arădene care au de suferit în condiții de vreme rea.

Comentarii

Ioan Teudan

20.06.2018 09:53
Rusine olteanului demolator ''dottore'' falca , rusine constructorului !

Adauga comentariu