Campania „Hoții îți invadează intimitatea” a fost lansată la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară a fost, luni, gazda lansării şi la Arad a Campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”. La eveniment pe lângă reprezentanţii Poliţiei din Arad şi cei de la Feroneria Prod, a participat şi preşedintele Uniunii Locale a Asociaţilor de Locatari, Dorina Lupşe, dar şi Marius Gondor, inspector şcoalar general. Toţi au luat cuvântul şi au vorbit despre importanţa prevenirii pentru  protejarea bunurilor din locuinţe.

Campania „Hoții îți invadează intimitatea” are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

La nivelul României, în primele 10 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 4,12% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Per ansamblu, mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural. Astfel, în oraşe s-au înregistrat 54,5%  infracţiuni de acest gen, în timp ce în zonele rurale au fost sesizate 45,5%.

Elevii care au participat la acţiune au putut învăţa cum să se protejeze.

Recomandările sunt:

Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;

Montează o încuietoare de calitate;

Montează un sistem de alarmă;

Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

 

Adauga comentariu