Aradul va avea un nou cimitir. Arhiepiscopia vrea să-l construiască la ieşirea din Arad spre Curtici

Un nou cimitir ar urma să apară în municipiul Arad. Ar fi al 13-lea de pe raza oraşului şi al nouălea confesional. La ora actuală, în municipiul Arad există 12 cimitire, patru dintre ele sunt atdministrate de Gospodărirea Comunală, celelalte fiind confesionale.

Arhiepiscopia Aradului a  depus documentaţia necesară obţinerii planului urbanistic zonal pentru ridicarea unui cimitir ortodox. Acesta ar urma să se întindă pe 10 hectare şi va fi situat la ieşirea din municipiu către oraşul Curtici.

Conform documentelor depuse de Arhiepiscopia Aradului, se intenţionează realizarea unui cimitir ortodox ce cuprinde o zonă extinsă de locuri de veci cu construcții funerare subterane și supraterane, zone de prestări servicii funerare (capele funerare cu săli de protocol, comerţ cu specific funerar, sediu administraţie, săli de protocol pentru evenimente funerare), servicii tehnice de întreținere (spații personal, magazii unelte și utilaje de întreținut spațiul urban și spațiile verzi amenajate), monumenter funerare, alei auto și pietonale de circulație și acces, parcări autoturisme.

Adauga comentariu