Arădenii care merg pe jos până la Alba-Iulia. Au ales un traseu care trece printre dealuri și munți

Doi arădeni au decis să meargă pe jos până în capitala Marii Uniri, Alba-Iulia. Cei doi au pornit de la cimitirul Eternitatea, acolo unde sunt îngropați corifeii Marii Uniri: Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și Ioan Suciu.

Traseul ales este unul mai dificil, iar cei doi își propun să ajungă în Alba-Iulia chiar în ziua sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. „Am ales să mergem pe jos și am ales acest traseu datorită chemării străbunilor din Țara Moților – Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan – care au fost primii noștri martiri ai dorinței de unitate și de dezrobire” – a explicat Andrei Marini, unul dintre arădenii care va face acest traseu.

Cei doi bărbați s-au oprit la Crucea Eroilor Revoluției din 1989 din fața Palatului Administrativ, în cinstea celor care le-au permis ca astăzi să sărbătorescă ziua de 1 Decembrie.

Arădeni au la ei un drapel al României pe care îl vor flutura în principalele localități de pe traseu. Andrei Marini a decis să parcurgă acest drum îmbrăcat în costum popular.

Adauga comentariu