Arădencele care ne îndulcesc viața. Preparatele sunt făcute de mâna lor

Îți fac poftă doar când le vezi promovate pe Internet sau în vitrinele cofetăriilor. Este vorba despre delicioasele torturi și prăjituri făcute de către arădence de diferite vârste. Totul a început ca o pasiune care a ajuns să se transforme pentru unii în afacere. Odată cu trecerea anilor se dovedește a fi mai mult o afacere de familie, cei care le pregătesc acasă în cantități mici spun că totul merge ca pe roate. În schimb se întâmplă ca cei care au cofetării să nu găsească personal pentru a duce mai departe tradiția. Cunoscuta cofetărie Boema, de pe strada Dorobanților, care avea comezi foarte multe datorită calității și unde de Paști și de Crăciun sau Revelion se lucra non-stop, întâmpină probleme. Administratorul firmei, Stana Ardelean, spune că de un an caută personal și nu găsește.

„Am început afacerea în urmă în 15 ani și aveam opt angajați, încet s-au pensionat. Caut de un an cofetari care să mă ajute sau tinere care doresc să le învăț eu și nu găsesc. Eu am 62 de ani și nu mai fac față comenzilor. Aș dori să vând afacerea ca cineva să ducă mai departe tradiția pregătirii delicoaselor prăjituri sau torturi. Eu nu mai pot face față, voi onora ce am promis”, a declarat Stana Ardelean. Încă cei care mai doresc să simtă gustul prăjitorii de la cofetăria respectivă mai pot face acest lucru prin comandă.

Când nu este la birou, Alexandra gătește și face prăjituri

De asemenea, prin comandă se pot gusta și prăjiturile sau torturile făcute cu multă pasiune de către Ifigenia Alexandra Duma, în vârstă de 31 de ani. Când nu este la birou aceasta îndulcește arădenii. Cele mai căutate sortimente sunt tortul cu cremă de ness, blat umed de ciocolată cu nucă prăjită și  vișine în compoziție. Alexandra nu prepară doar dulciuri, ci și diferite sortimente de mâncare. Gătitul este o pasiune pe care a dezvoltat-o încă din copilărie. Ea se datorează mamei şi bunicii ei, care au gătit cu multă iubire pentru ea când era mică. Odată cu valul Facebook-ului, când a început lumea să posteze tot felul de poze cu hobby-uri, peisaje sau diferite imagini reprezentative stării fiecăruia, ea a început să aranjeze frumos ceea ce gătea şi să posteze. Acum are propriul SRL cu servicii de catering şi propria pagina intitulată Voilà-Home Made Specialties.

Torturi cu diferite teme

Angelica Bochis, în vârstă de 52 de ani, este o altă arădeancă care prepară dulciuri. Fie că vorbim de diferite torturi ornate în funcție de tematica pe care o alege fiecare client, fie că este vorba de prăjituri sau sărățele. Toate le face cu pasiune de când era mică, însă de doi ani a început să facă și pentru alții și așa a devenit cunoscută în oraș.  Ea are punctul de lucru în Grădiște, pe strada Vezuviu nr. 21A.

„La noi nu există zi liberă mereu avem câte ceva de pegătit. Kilogramul este de 35 de lei. Cele mai căutate sunt cele cu vișine, ciocolată,  amandine, lămâiță, boema și doboș”, spune Angelica.

 

Adauga comentariu