Arădeanul care a început să cânte la vioară, deoarece chitara era prea mare pentru el. „Vioara este o bucată de lemn magică”

Cântă la vioară, dansează și joacă în piese de teatru. Toate acestea le face la cei zece ani pe care îi are, fiind în permanență susținut de mama lui care este profesoară de engleză. 
 
Este vorba despre arădeanul Andreas Georgio Goczo care în toamnă va fi în clasa a V-a, dar care în fiecare an își descoperă câte un talent. Pe lângă cele enumerate mai sus dorește să cânte și la pian. 

 
Dragostea pentru vioară a descoperit-o întâmplător. Mama lui, Amelia Roxana, povestește că inițial Andreas își dorea să cânte la alt instrument, vorbea de chitară, poate saxofon, dar nu se gândea la vioară și când a început la vârsta de șase ani și jumătate a mers la Palatul Copiilor și profesorul i-a pus chitara în mână, a văzut că era mititel, subțire, și a spus că nu i se potrivește, e prea mare chiatara,  i-a dat o vioară mititică care se potrivea parcă cu statura lui.

 
„Mi-a plăcut foarte mult instrumentul muzical. Primul an a fost mai greu. Mama credea că este o pierdere de vreme. După un an și jumătate a început să-mi placă. I-am spus mamei că poate să să mă ia de la Palatul Copiilor de la orice cerc dorește, da nu de la cel unde cânt la vioară.  Era singurul la care voiam să rămân. Am prins drag de vioară, profesorul a început să mă aprecieze tot mai mult. A spus că prind foarte repede partituri, adică în câteva ore, ce alții prind în timp mai îndelungat”, ne-a spus Andreas. El își dorește să facă o carieră în cântat și să devină cunoscut. 

 
Pe lângă această pasiune mai are și pe cea pentru vals. De nenumărate ori a participat la concursuri unde s-a întors alături de parteneră mereu cu premiul întâi. Nu se dă în lături nici de la teatru, având câteva piese jucate, chiar în franceză. 
Întrebat ce reprezintă vioara pentur el a răspuns: „Vioara pentru mine este o bucată de lemn magică”. Are acum prorpia vioară cumpărată de mama lui care a văzut cu câtă pasiune cântă. 

 


Adauga comentariu