Arădeanul Adelin Kotrong aduce acuze antrenorului lotului masculin de gimnastică

Gimnastul arădean Adelin Kotrong, cel care a obținut numeroase medalii în urma concursurilor la care a participat, aduce acuze antrenorului lotului masculin de gimnastică, Marius Urzică. Arădeanul susține că a fost eliminat din competițiile internaționale pe motive care nu țin de performanță sau profesionalism. Tânărul a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care își spune neumlțumirea.

„Vreau sa vă scriu astăzi despre rezultatele din ultimii doi ani și perspectivă, pentru că astea mi-au fost spuse mie de către coordonatorul Marius Urzica și nu vreau să cerșesc nimic, ba din contră, nu aș mai putea să colaborez vreodată cu un antrenor care m-a trădat și m-a mințit. O mai spun încă o data si îmi asum, deciziile în momentul de față la lotul național de gimnastică nu se iau pe rezultate și perspectivă ci pe chestii personale”, începe tânărul mesajul.

Apoi Adelin a făcut o analiză a ultimilor doi ani:

„Component al echipei României la europene și al doilea rezultat al echipei prin rezervă la sărituri în ideea în care noi eram 15 și doar 5 făceau deplasarea la concursuri, la naționale am făcut prima oară 6 aparate după o pauză de 4 ani, în care NU am făcut gimnastică și am venit al doilea din România la individual compus, plus alte 3 medalii câștigate( argint sol, argint cal, bronz bară). La mondiale am făcut parte din echipă si am băgat note la toate aparatele pe care le-am făcut. Locul doi la naționale la sărituri și a treia nota la sol din România, (la alte concursuri nu m-a dus). Anul acesta am fost scos din echipa de europene cu 4 zile înainte, fără nicio explicatie, pur și simplu nu mi-am auzit numele.

După naționale m-a scos din pregătire și m-a trecut pe elemente noi, ca mai apoi cu 4 zile înainte de plecare la Mondiale să îmi spună că trebuie să fac verificare, după 2 săptămâni de făcut elemente.

Și trebuia să fac exerciții si verificări, să nu uităm ca acele note au fost trecute în caiet și notate chiar dacă eu am fost pe elemente cu o zi înainte, explicația a fost că «să văd dacă iți dorești».

Adelin spune că el a plecat de acasă de la 12 ani și că își vedea familia doar de două ori pe an.

„Și acum intreb eu, dacă nu-mi doream mai plecam de acasa de la 12 ani? Mai îmi vedeam familia de doua ori pe an? Și alte multe sacrificii, bani puțini, să stai intr-o camera de hotel, accidentări, etc.

Întreb și eu!

Iar când vine vorba de prespectivă spun doar atât:

Sol din 5.9 am făcut doar eu și încă un sportiv anul acesta, ( am concurat la Cupa Mondială de la Doha)săriturile pe care le sar eu le mai sar doar doi oameni din lot

Iar la cal in ultimii doi ani putem să numărăm pe degetele de la o mănă câte note de peste 12.7 s-au luat, pot sa spun ca la Europene 2018 eu am fost una dintre el (când am fost dus la Euroepne )

Nu poți tu ca antrenor să vii să-mi spui asemenea aberații, când alți sportivi nu au prins nici echipa sau nu m-au bătut niciodată.

Tot timpul mi s-a spus ca am luat note mari la naționale anul trecut, dar notele pe care le-am luat la naționale le-am luat și la mondiale 2 săptămâni mai târziu, inafara de cal unde am ratat și la naționale l-am reușit. La bară la verificări tot timpul îmi dădea note mai mici decât la Mondiale și Cupe Mondiale.

Am înțeles că mai nou umblă vorba că am fost accidentat la spate, să vă spun cum stă treaba și cu durerea de spate, am fost in cantonament la Gyor si mă durea spatele foarte tare asta timp de vreo lună dar in timpul asta făceam și sol si sărituri, mai apoi, intr-o zi, nu puteam să fac aterizări la trambulină și mă punea să fac mai multe serii decât ceilalți la cercuri la cal și balansuri la paralele și ce mai aveam noi acolo, in timp ce alții care stăteau accidentati de mai mult timp, nu le spunea sa facă in plus, doar mie.

Mă întreba zilnic dacă mi-a trecut, fără sa fac un RMN si făceam doar masaj.

Când am spus ca mă tot doare, mi-a spus: (tragem linie si vedem)

Precizez că asta s-a întâmplat după doar o lună.

Chestia era una personală!

Și acum intreb eu!

Un antrenor ce perspectivă are dacă in primul an cu echipa s-a venit pe 21 iar apoi pe 24, cele mai slabe rezultate...?

Așa se analizează sportivii, nu după cum sunt îmbrăcați sau dacă au fost accidentați sau nu, etc”, este mesajul arădeanului.

Mesajul postat a stârnit multe reacții. Au fost și multe încurajări adresate sportivului arădean.  

Adauga comentariu