Alianța Vestului se pregătește să facă împrumuturi, nu proiecte pe fonduri europene!

În urmă cu câteva săptămâni, la Timișoara se semna un document de înființare a Alianței Vestului, un organism din care fac parte municipiile Arad, Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea.

La acel moment, ni se spunea că acest organism are ca principal scop atragerea unor fonduri europene care să ajute la dezvoltarea celor patru orașe.

Numai că această AVE se pregătește să îndatoreze municipiile în cauză pentru zeci de ani, după o rețetă pe care primarul Gheorghe Falcă o cunoaște foarte bine.

Primăria Arad ne anunța că deja a avut loc prima întâlnire a AVE, găzduită chiar de municipiul nostru și că se lucrează la documentele de constituire.

Printre informațiile cu care presa a fost „bombardată”, una ne-a atras atenția în mod deosebit. Anume că în cursul lunii ianuarie a anului viitor, Alianța Vestului va avea o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale!

Aradul nu este străin de împrumuturi luate de la Banca Mondială și BERD, împrumuturi făcute pe perioade lungi.

Așadar avem o alianță la a cărui constituire din punct de vedere juridic se lucrează. Pe de altă parte, cei ce o compun se pregătesc de o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale.

Adauga comentariu