Acum șase ani, Daniel a fost victima unui accident rutier. Între timp, a devenit voluntar al ISU Arad

Daniel Baciș este unul dintre voluntarii ISU Arad. De ani de zile s-a pregătit pentru a ajuta oamenii și dorește și pe viitor să facă la fel. Urmează cursurile specifice și speră ca într-o bună zi visul să i se împlinească.

Când avea 12 ani, a fost victima unui accident rutier, din fericire a scăpat teafăr datorită profesionalismului echipelor de intervenție. De atunci a știut ce își dorește în viață, să devină salvator. La 16 ani i s-a ivit această ocazie prin programul "Salvator din pasiune" al IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Astfel, Daniel Baciș a devenit voluntar al ISU Arad.

„Acum trei ani a fost primul care a venit să se înscrie în programul nou lansat, un copil timid, cuminte, firav și plin de dorința de a deveni salvator. A parcurs pe rând toate etapele de pregătire, prim-ajutor de bază, pregătirea pentru intervenții specifice echipajelor de stingere, a participat la acțiuni de prevenire, a absorbit totul cu o pasiune incredibilă”, povestește George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

După un an și jumătate, Daniel a fost încadrat pe un echipaj de stingere. "Am avut emoții ca niciodată", a spus tânărul. Au urmat și primele intervenții la care micul "salvator din pasiune" a devenit mare și pe care colegii lui se pot baza.

„Când nu este la noi în curte, învață, pentru Bacalaureat și pentru Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu», iar din când în când mai câtă și la trompetă, un hobby de care nu prea mai are timp”, mai spune George Pleșca.

Adauga comentariu