100 de lucruri jenante în Arad: Hotelul Parc, ruina pe opt etaje din centrul orașului. Cândva, o parte din el adăpostea „hotelul partidului”

Hotelul Parc este, de ani buni, nefolosit. O clădire construită pe opt etaje, cu 10 apartamente, 29 de camere single și 91 de camere duble este acum abandonată.

Fosta terasă care dă în malul Mureșului este invadată de buruieni. Nu a mai fost deschisă de ani buni, deși cândva, în zilele de vară aceasta era arhiplină.

Hotelul Parc a fost ridicat între anii 1974-1976. În partea dinspre bulevardul Dragalina funcționa încă de la începutul anilor '70 Parcul Mic, un mic hotel care avea câteva camere, birouri, un bar cu terasă și o cofetărie. Aici, în Parcul Mic, funcționa cândva așa-numitul hotel al partidului. Concomitent, rolul de hotel al partidului îl avea și hotelul Central.

În locul în care astăzi există Hotel Parc funcționa un teatru de vară. Cei mai în vârstă dintre arădeni își amintesc spectacolele care se derulau aici. Veneau artiști și trupe ale momentului, care încântau publicul prezent.

 O fotografie făcută în anii '80 arată că hotelul era plin de viață. Autocarele care duceau turiști erau în parcarea din fața hotelului. Pomii falnici pe care-i vedem astăzi, tot în partea din față, erau micuți.

După zeci de ani de funcționare, în care a trecut din proprietatea statului în proprietarea mai multor oameni de afaceri, hotelul este închis. Șanse de revenire în circuit, prea slabe spre deloc. Pentru a-l repune pe picioare e nevoie de o investiție serioasă, care ar presupune renovări și modernizări.  

Adauga comentariu